Sidor

09 augusti 2015

Med tjejerna i BrysselEn resa med förhinder. Två väninnor och jag skulle rest direkt Stockholm-Bryssel på fredagsförmiddagen, men vårt plan ställdes in och vi bokades om via Köpenhamn på eftermiddagen. Försenat plan. Missad anslutning. Ombokade via Frankfurt.  FRANKFURT!!!

Sista flygresan gick genom åskmoln. Vi satt och såg blixtarna utanför fönstret när planet skumpade fram.  Väl framme fick väninnan ingen resväska, den var kvar i Köpenhamn. Och när vi köpte biljetter till tåget från flygplatsen drogs pengarna fast vi bara fick en av tre biljetter.
Jisses så mycket tid som går åt till att anmäla saker mitt i natten!


Kl 00.45 var vi äntligen framme vid vårt lilla hotell där Madame öppnade i pyjamas och med håret på ända.


Vårt rum är väldigt personligt!Liksom matsalen där vi delat bord med en israelisk familj. Idag fick vi höra Madames fantastiska levnadshistoria till frukost. Tänk så mycket vissa är med om, så lätt det kan vara att döma andra utan att veta deras bakgrund!


Äntligen ute på stan på lördagen. Världens bästa öl!Gigantiska loppis med massor av saker vi verkligen skulle vilja ha! Kanske inte just kossakannorna, men mycket annat.Sedan är belgarna ju välkända för sina sötsaker; choklad, våfflor, nougat, kakor ...En Brownie Explosion satt bra!Idag fick väninnan äntligen sin väska och har vi varit till Hergemuseet utanför Bryssel. Massor av barndomsminnen väcktes och hjärnan fylldes av information.
Nu har vi just bestämt oss för att strunta i middagen och istället köpa ytterligare en flaska vin och vila på rummet.
Imorgon är en annan dag.

8 kommentarer:

anemonen sa...

Jobbigt med sådant strul, men är man en van resenär klarar man av sådant ganska galant. Så fint där är och så trevligt och personligt det ser ut på hotellet. Mysigt värre vill jag nog påstå. Jag förstår att ni hellre vill sitta på rummet med lite gott vin. Den där glassen brukar jag köpa när jag köper glass Haägen D. Den är bäst. Tack för du delar med dig av din/er resa. Då är Bryssel en stad du kan rekommendera?

Hanna sa...

Strul kan man verkligen vara utan, speciellt när man ska resa. Spännande med Madame's levnadshistoria, sådant kan få tiden att dra iväg riktigt ordentligt. Låter som en bra resa, strulet till trots.

HelenTh sa...

Vad jobbigt när det strular, det vill man helst vara utan. Något av det roligaste när man är ute och reser är att träffa människor och få en liten inblick i deras liv och vad de varit med om. Hoppas resten av resan blir riktigt bra!

Beppan sa...

Resa med förhinder.... Så trist. Sådant kan man ju vara utan.
Skönt att det löst sig till slut och ni kunde njuta av er storstadsresa.

Violen sa...

Underligt det där, börjar det strula så fortsätter det liksom av bara farten! Bättre start på en resa kan man önska sig men slutet verkar ha blivit gott! Får nostalgikänning av dina bilder, hjärtat klappar lite extra för Belgien. Har bott där i två år fyllda med allehanda upplevelser!
Ha det bra! Hoppas hemresan var fri från strapatser!

BP sa...

Snacka om max otur och en hel dag till spillo.
Bryssel är inte en av mina favo städer. Det enda positiva jag minns från den staden var "matgatan" där de severade utsökta musslor med pommes frites som uppenbarligen skulle ätas med sked(!) åsså en calvados on the house.

Undrar om staden har blivit "finare" = renare sedan jag var där år 2000 vid EM i fotboll, där Belgien och Holland delade på mästerskapet. Det var en otroligt skillnad mellan rena, fina Holland och ett totalt skitigt Belgien.

Janicke sa...

Det var ingen bra början.
Min mormor sa alltid att slutet blir aldrig början likt, så hemresan blir nog toppen! Dagarna där emellan blev ju minst sagt uthärdliga de också.
Kul att komma iväg på en kortis.

Mias Mix sa...

Vilken tråkig och jobbig början. Tur att ni verkar ha det bra nu! Alltid spännande att träffa nya människor! Och så sunt att vila och dricka vin. Fortsätt njut och jag håller tummarna att hemresan går smärtfritt!