Sidor

13 mars 2016

Lillhunken fyller moppe!


I fredags fick jag en skön promenad genom Brommas villakvarter fram till Per-Albinhusen i Ålsten. En bit därifrån träffade jag Janicke och Agneta för en härlig stund med prat och räksallad.



På kvällen åkte vi och handlade födelsedagsmat på Martin Olsson storcash och såg sedan på Let's Dance. Intressant blandning av deltagare, som alltid.



På lördagen var det födelsedagsfirande hela dagen! Lillhunken fyllde 15 och firades med släkten på fika. Ni ser väl slipsknuten han gjort? Kavajen köpte han i Italien förra sommaren, så härligt kaxigt snygg!



Jag hade bakat kärleksmums som jag lade upp på fat med clementiner och amerikanska blåbär. Knyttetduken är traditionell födelsedagsduk sedan många år i det här huset.



Mina hallonrutor fick dela fat med ananas, jordgubbar och hallon. Prinsesstårta och jordgubbsmoussetårta hade jag också bakat. Jag tror inte att någon gick från bordet hungrig.

Ändå lyckades vi minsann äta en brakmiddag på kvällen innan Melodifestivalsfinalen, där rätt låt vann! (Lillhunken höll dock på Panetoz.)



Idag åkte vi och köpte lite vårblommor innan sönerna ens vaknat, det borde vi förstås ha gjort före kalaset men man hinner inte allt alltid. Jag pimpade bordet på farstubron.



Planterade små penséer i en fin, men trasig, karott jag fått från en väns mammas dödsbo.



Bytte ut en liten jul-en mot en primula och ställde hornet jag vunnit hos Borgmästaren bakom. När vi åkte kanalbåt i Wales förra påsken var kanalens kanter fyllda av blekgula primulor, det var så vackert! Jag tänker plantera ut de två jag köpt och hoppas att de vill trivas och sprida sig i min trädgård.



Sedan kom jag på att det snart är påsk och då fick den lilla röda fågelholken jag fått i julklapp av dottern raskt flytta på sig, så att den halvt söndervittrade äggkransen fick komma upp istället! Sedan satte jag blå påskfjädrar i det lilla äppelträdet som har blå glaskulor sedan tidigare (hittar inte det inlägget just nu ...), fyllde en glasugn med våriga glasalster och lagade middag. Nu tänker jag se på film med maken, så bloggläsandet spar jag till imorgon!

14 kommentarer:

anemonen sa...

Åh så trevligt med så mycket gotter på kalaset. Där skulle jag varit som är svag för sådant gott. En rasande snygg kavaj han har heren din. En stilig man nu då. Italienskt ja då är han stilsäker. Blommor förgyller tillvaron och speciellt nu innan våren riktigt har lyckats ta sig fram. Finfina bilder.

Violen sa...

Vilken god klädsmak den unge mannen har! Roligt när ungdomar intresserar sig för kläder! Så mycket gott ni fick på 15- årskalaset! Jag fyllde också år i helgen men fick inga sötsaker men väl en supergod middag på en av stadens restauranger.
Ha en skön kväll!

Eva Trillian sa...

Bland alla fina foton i detta kalas-inlägg måste jag ändå säga att den där slipsknuten tar alla priser :) SÅ häftig!

BIRGITTA AHL sa...

Det var en väldigt omväxlande och händelserik helg. Härliga bilder.

lavendia sa...

Modigt av sonen med den kavajen och riktigt fin slipsknut. Riktigt snyggt!!!
Vad mycket gott ni äter!
Frans´låt var det fint gung i, men undrar om det kan gå i maj. / Britt

Anonym sa...

Åh så roligt att se att moppeynglingen har lust att klä upp sig på det viset. Ursnyggt! Har han själv hittat på den där häftiga slipsknuten?
Gratta från mig.

Nette Cecilia sa...

Åh så vackert du gjort det .Vilken snygg kille i rosa kavaj och slipsknuten ja det var en ny upplevelse ,kramen Nette

Mias Mix sa...

Åh så fint och vårligt!! Nu blir jag inspirerad att fixa blommor, men lite för tidigt ännu när jag inte har någon farstu :)
Lillhunken ser riktigt stilig ut! Och vad roligt att alla verkar fylla denna helg, din son, min son, Kolonilottas son, Sannas son, Violen... Mycket kalas! Du hade gjort mycket mera smaskiga saker än vad jag gjorde. Oftast är det ingen som vill äta onyttigt här hemma, men nu hade sonen beställt en kladdkaka. Önskar dig en härlig vecka!!

Susjos sa...

Mums så mycket gott! Härliga blommor...äntligen är det snart vår!!!
Och grattis till lillhunken, modigt och snyggt med kavaj och slips!!!
Tja, inte var jag heller nöjd med Frans som vinnare i lördags, förstår inte riktigt svenska folket? En rar låt och rar pojke, men inte nån ESC vinnare?
Nej, Ace var ju klockren vinnare i lördags....tycker jag,haha, men man får ju inte alltid som man vill :-)

Annette sa...

Låter som en perfekt helg med litet av varje :) Jag blir också sugen på att plantera penséer nu, men är det inte litet för tidigt..? Det kanske fungerar med frosttåliga sorter och om man lägger ett tyg över dem på natten... Skall titta på handelsträdgården här hos oss vad de har hemma - vårblommor i krukor är vår :) Smarrigt kalas med snygga uppläggningar. Snyggt var det också med den där slipsknuten! Nu blir det läsläxa med barnen och sedan andra delen av senaste säsongen av House of Cards. Ha en fin kväll!

BP sa...

Måste säga att den där slipsknuten som Lillhunken gjort är ju såååååå kul. Åsså gillar jag oufiten. Ursnyggt! Stort Grattis till sonen!

Å det syns att det bor (minst) en konstnär i ditt hus - faten med godis är ju rena konstverk. Urläckert!

Åke sa...

Fylla moppe det är stort :) Per Albin hus har jag aldrig hört talas om... däremot P-A torp... Men vilken full-matat helg :)

Nackamorsan sa...

Vad kallas slipsknuten? Måste hitta manual och ta efter... Va riktigt cool.

Micke sa...

Men vilken häftig slipsknut!