Sidor

22 maj 2016

En kreativ helg!


Nu har jag inte visat någon keramik på länge, trots att jag gått som vanligt på torsdagar. Men på lördagen gick jag med det gamla gänget och fick ta hem sju av de strutar jag gjort. Vad de ska användas till syns i min EFIT från söndagen.

Tyvärr var det väldigt ledsamt på keramiken eftersom deltagarna fick på plats veta att det inte skulle bli någon fortsättning i höst. Vad ska man då göra där om man inte kan ta hand om det man gör? Att jobba med keramik är inget som man gör klart på en gång, det tar flera veckor att få till alla moment. Flera blev riktigt arga och besvikna, med all rätt. Så fegt av Folkuniversitetet att inte mejla ut och berätta att kursen läggs ned!

Det var några som vände och gick hem igen direkt, andra gjorde klart det de kunde göra så vi var bara tre kvar som kunde tillverka nya saker! Jag har två torsdagstillfällen kvar och hade redan bestämt mig för att sedan sluta, så jag hade planerat turordningen för mina saker. För mig var det rena lyxen att breda ut mig och kunna kavla stort och mysa med de andra två trevliga kvinnorna.Jag gjorde en ny tvålkopp och en sorts skål/ampel som ska hänga i trädgården, ett stort kvadratiskt fat, ytterligare några fjärilar och en lite udda grej som förhoppningsvis kommer bli mitt bidrag till Monthly Makers. så det får ni se senare. Dvs om det har klarat sig till på torsdag, jag glömde nämligen att lägga papper på det innan jag gick så det kanske torkar för fort!Och så hann jag med att göra en väggtvålkopp, hoppas att den inte spricker i skarven! Nu är det viktigt att allt kan läggas för skröjbränning på torsdag och sedan glaseras den sista torsdagen - annars spricker min plan!Idag söndag har vi jobbat i trädgården så jag har kunna plantera ut min grönkål, savoykål, krasse, squash och rosenskära, men detta får ni kika på i min EFIT!

12 kommentarer:

Violen sa...

Läckra strutar! Men så tråkigt att kursen läggs ner, förstår att du är både ledsen och besviken! Kanske hittar du nya möjligheter någon annan stans!

Åke sa...

Så vackert! Tvålkoppen så läcker! Tråkigt att kursen läggs ned...

Mias Mix sa...

Vad trist att kursen läggs ner. Och dåligt att inte informera i god tid. Tur för dig att din plan verkar hålla och dina saker är fantastiska som alltid.

lavendia sa...

Jag måste ha missat inlägget med strutarna. Men nu har jag sett var man ska ha dem.
Fina grejer du tillverkar. Synd att det inte blir fortsättning. Men det dyker kanske upp något. Men glaset då?? / Britt

Nette Cecilia sa...

Det är bråda tider överallt för oss trädgårdsintresserade .Så fiffigt med keramikstrutarna och inte så trevligt att keramiken läggs ner,du gör ju så fina saker ,kramen Nette

anemonen sa...

Jag håller med dålig stil det där av folkuniversitetet. Men ack så fina alster du har gjort.de där strutarna var fyndigt och så snyggt dessutom.

Eva Trillian sa...

Ledsamt att det blev en sådan besvikelse för många :/ Helt förståeligt, dock!
Hoppas att, för din del, varken keramiken eller planen spricker!

Beppan sa...

Så läckra de där strutarna blev på stolparna! Det hade jag inte kunnat räkna ut utan att kika. Tack och lov behöver vi inte skydda några växter från rådjur här hos oss. Visst finns de, men inte så nära inpå knutarna. Ännu....

KajsaLisa sa...

Mycket att stå i ser jag, fint mönster i första bilden.

BP sa...

Dina strutar påminner om Klukluxklanens hattar faktiskt. Men dina blå varianter är betydligt vackrare. Å i andra bilden ser jag faktiskt en hjälm med utsmyckningar. Å då menar jag inte tvålkoppen utan den runda saken bredvid.

Å din EFIT gjorde mig som vanligt alldeles andfått. Var f*n får du din energi ifrån? Inte ens när jag var 20 orkade jag i ditt tempo...

bokhyllan sa...

Den tvålkoppen alltså! Så snygg!

annette sa...

Trist att kursen läggs ned. Det du skapat har varit så fint, och roligt att få se hur de växer fram steg för steg. Positivt i alla fall att odlingssäsongen har kommit igång. Det växer för fullt hos dig :)