21 april 2017

Aprilväder


I tisdags när jag vaknade var trädgården täckt av snö. Igen. Tackolov smälte allt bort under dagen.Min narcissäng i tisdags ...och samma äng nu på morgonen. Det går framåt!I en av mina stora krukor på uteplatsen sticker det upp något som jag har planterat. Tänk att det är med växter som med påsarna i frysen - jag är så övertygad om att jag ska minnas vad jag planterat/fryst in att det inte behövs etikett! Nåja, de stora tror jag är hyacinter (fast jag hittar ingen hyacintförpackning bland de sparade förpackningarna), men nu sticker det upp en del smått också ... hmmm ....Stjärnmagnolians knoppar är inte helt glada i de minusgrader som varit, hoppas att blomningen inte uteblir.I en trasig krukas sparade överdel planterade jag ramslök förra våren och jag är otroligt glad över att se de vitlöksdoftande bladen sticka upp!Men häggen är lite väl tidigt ute, eller ska det bli en ordentlig semester för skomakaren i år?Vitsipporna kommer att slå ut för fullt idag, när det nu äntligen ska bli lite bättre temperatur. Sedan lär det bli svalare i helgen igen, så idag ska jag fånga dagen och ge mig ut på bäversafari. Ser jag någon bäver kommer det bilder, så håll tummarna!

23 kommentarer:

Anita sa...

Ja äntligen så börjar temperaturen stiga igen. Och solen den öser ner just nu, ljuvlig! Och det är väl ändå rätt spännande att se vad som kommer att komma upp i krukan. Det var egentligen synd att det kom en värmebölja i början av april för just magnoliaknopparna finns risk att dom tagit stryk. Men vi håller tummarna. Har också en magnolia som jag längtar efter. Vitsipporna har börjat komma i backarna och om värmen fortsätter att stiga så kommer dom att slå ut ordentligt. Jag längtar.

Önskar dig en skön helg!

Kram Anita

Maribel sa...

Vilken otrolig bild, med narcisserna i snön. Idag är det sol och fint här så det är bäst att passa på att gå ut och njuta. Inte alltid lätt att minnas vad man satt ner i jorden, men det ser ut som hyacinter. Lycka till på bäversafarin, hoppas du får fina bilder.
Ha en fin helg /Marika

Marit sa...

Huff, snø så sent er ikke trivelig! Utrolig hvilken forskjell det blir når alt får et hvitt teppe på seg :(

God helg!

Veronica sa...

Hej Anni,
Det kan inte vara så att du har petat ner lite hyacintlökar ifrån nån julgrupp? :)
Här hade vi ju inte värmebölja så inget borde kunna frysa ihjäl sig i år. Fast å andra sidan vet man ju inte för det kanske kommer ytterligare massa minusgrader...
Vilket vi verkligen inte hoppas på!

Tack för din snälla kommentar :D

Kram och ha en skön helg!!

//vERONICA

Carina sa...

Det har verkligen varit omväxlande och ändå så fortsätter det gröna komma upp. En del saker har haft lite för bråttom verkar det som med facit i hand. Fint i din kruka och det är alldeles säkert hyacinter och något annat :) Jag har haft vita i kruka länge nu och som de håller sig och doftar.... Underbart!

Ha det gott! Carina

Inger sa...

Stackars bollviva med snö på. Fullt så vintrigt har vi inte haft senaste tiden. Tack för din vänliga kommentar.
Ha det bra!

Rost och rädisor sa...

Makalös bild på bollvivan med mössa! Så mycket snö fick inte vi, men annars har vi haft alla väder och just nu storm som torkar ut jorden och gör det omöjligt att så. I alla fall om man vill ha nån koll på var fröna hamnar.
Grattis till ramslöken! Hoppas nu den blommar och frösår sig.
Trevlig helg
/Anette

Villrose sa...

Nydelig bilde av Primula med snø!
Ha-ha! Husken er ikke til å stole på (lærer aldri).
God helg, og lykke til med beveren!

Vigdis i Romerikshaven sa...

Du har ikke plantet Allium, da? Nå håper vi på varme og god helg!

BP sa...

Många mera eller mindre utvecklade blommor hos dig. Å när jag tittar på dina bilder så ska jag genast sluta gnälla över blåst och "bara" 16 plusgrader här i Spanien;-)

Trädgårdsvägen sa...

Jag hade varit nöjd med hälften så mycket aprilväder. Förra veckan vinter och just nu har vi snöstorm, vissa dagar har vi haft skön vår. Hoppas att du får en skön helg! /Charlotte

Hélena sa...

Ja, nu får det vara nog med dessa kalla nätter! Min magnolia har inte hunnit slå ut knopparna så jag håller också tummarna för att den inte uteblir. I år har jag fler knoppar än någonsin.
Ha en härlig helg!
Kram Hélena

Eva Trillian sa...

Naturen vill liv ni - precis som vi :)
Våren, kom bara kom!

Maggan sa...

Man kan säga att naturen börjar få liv igen vilket är så underbart.Vad roligt att Din ramslök har övervintrat jag undrar just om den som jag planterade i fjol har gjort det.Så fin bild på Bollvivan tur att snön smälter bort och underbart med Vitsippor.Ha det gott/Margareta

Nette Cecilia sa...

Här ser vi varken det ena eller andra i blomväg ännu eftersom vi inte haft snö så är det inget som gett värme till blommorna allt är fruset ännu regn kommer det så vi hopps på det bästa .kramen och trevlig helg ,nette

Merja sa...

Ja april vädret är verkligen varierat även här. Idag blåser det så allt ligger huller och buller. Får nog ta en sväng runt kvarteret för att samla ihop allt;))
Jag tänker på allium när jag ser bildet...
Ha en fin helg!

Janicke sa...

Så mycket du har på g! Betryggande när vi så otåligt väntar. Idag lördag blåser det ju som tusan och är känns iskallt trots att termometern visar nästan 13 grader. Har inte ens kommit mig för att förså ett endaste dugg.

Mäh! Vad har hänt med Pimmandet? Förlitar du dig på min liter som väntar i barskåpet? Undras när vi ska få till en träff hos mig, jag är bara för seg ..

Vonkis sa...

Det blir onekligen extra spännande, både med maten och med blommorna, när en inte vet vad en har stoppat undan :-)

Razzy sa...

Häftigt med bäversafari, hoppas du ser någon. Kram Eva

Susie på Stjärnarve... sa...

Det är aldrig för sent att formklippa en forsytia! Vår växte redan på tomten när vi köpte huset - och var jättestor. Den växte t.o.m. för matrumsfönstren!
Men...jag har ju hållit på med bonsaier och är van att beskära så jag "kastade" mig över den direkt och klippte ner den.
Så småningom skulle vi dränera om huset och då flyttade vi den till det ställe där den står nu bfredvid väthuset och fortsatte att forma den. Mden man får forma den varje år efter blomning för att den ska behålla formen.
Så sätt igång du.....
KRAM
Susie

Jannibele sa...

Endelig går det sakte men sikkert mot vår. April er kontrastenes måned:)
God uke!
Jannicke

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

April är en 'ombytlig' månad. Snö och sol avlöser varandra. Roligt att din ramslök kommer så fint. Jag skördade för första gången för en vecka sedan.
Ha det gott!
Birgitta

Anonym sa...

Nu hoppas jag att du slipper mer snö så narcisserna slipper det där vita täcket! Det har verkligen varit en omväxlande april. Hoppas på lite sol och värme nu.
Kram Kristina