02 april 2017

Helgbilden har uppehåll, men helgen hade det inte


Så tomt det blev när Helgbilden plötsligt försvann. Det som skulle vara en veckas uppehåll är nu på obestämd tid. Sorgligt. Hoppas allt är bra med Marit.

Själv började jag helgen med magnetröntgen, den gick på bara tjugo minuter så jag åkte till Söder efteråt. Men innan dess lade jag ifrån mig en bok jag recenserat åt Pockethexan.Jag har gått med i en konstklubb och hämtade mitt "välkomstpaket" på Hornsgatan. Man får välja mellan flera olika litografier när man går med och om jag förstår rätt gäller det sedan varje år när man betalar in sin medlemsavgift. Det tycker jag är väldigt generöst, för sedan har man ju möjligheten att vinna verk vid utlottningen och följa med på olika evenemang.

Passade på att ta en sväng på de mysiga smågatorna.Men när jag kom hem tog tröttheten över. Inte vet jag om kontrastmedlet påverkar, men jag lagade middag (Jamies goda räkpasta) och såg Let's Dance på teve. Det fick räcka så.På lördagen var det tydligen väldigt fint väder i södraste delarna av landet, men det tog till sena eftermiddagen innan det nådde Stockholm. Mitt humör var ungefär som det grå täcket, men maken körde mig till en blomhandel så jag fick pigga upp mig med lite penséer.Vi köpte också en ny pump till stenfontänen, den gamla tyckte tydligen inte om minusgraderna som anföll för tidigt i höstas. Efter så många år är det väl rätt okej att den tröttnat.

Maken fick fixa och trixa med ny el, men nu är fontänen igång och fåglarna kan bada även där.Idag skulle det också vara grått, men det blev sol och underbart skönt. Jag kunde stå ute med glaset igen vilket var precis vad jag behövde. Mina stora glasskivor kräver mer utrymme än jag har inne i ateljén. När jag skurit till det stora kunde jag stå kvar i solskenet och skära även smått.

Lyckades dessutom få ut maken och Lillhunken som samlade ihop alla rishögar jag åstadkom förra helgen när jag beskar bärbuskar och klippte perenner.När glasugnen var igång tog jag fram lite påskpynt. Satte de gamla fjädrarna i det lilla äppelträdet där glaskulorna redan hänger. Kommer aldrig att köpa fjädrar igen, men de här gamla ska minsann få göra valuta för fåglarnas lidande.Sönerna skulle båda två vara på scouterna tidigare än vanligt, så de fick äta på egen hand. Då passade maken och jag på att hämta take away från vår lokala Kinarestaurang som vi kallar KinaThia. Tänk va, de skaffade en ny snygg skylt till restaurangen och så stod det China Thia istället för China Thai :-)

13 kommentarer:

cissi sa...

Att handla blommor och sen plantera dem i grupper är allt en riktig humörhöjare, här har snart de första påskliljorna i krukor blommat ut så jag får köpa nya och skapa andra kombinationer. Och en sak kan jag säga att fjädrar blir det inga här heller.
Hoppas magnetröntgen gick bra och att inget allvarligt är orsaken till den!

Anita sa...

Det låter ju ändå som en innehållsrik helg. Och igår var det hur härligt väder som helst. Jag besökte en blåsippsbacke, intog horisontalt läge och frossade i att ta bilder.

Vet du, jag scrollar upp och ner och återkommer hela tiden till en bild i ditt inlägg och det är bilden från din trädgård där man ser pallkragarna, växthuset, skottkärran och ditt "glasbord". Den är så inbjudande och ljuset, det vårliga är så inbjudande. Det känns nästan som om jag skulle kunna gå fram till bordet :)

Skrattade när jag läste om Kinarestaurangens nya skylt. Tänk så det kan bli. Man vill ju inte skylta med sina misstag heter det ju men i det fallet blev det ju verkligen så.

Ha en fortsatt bra vecka!

Kram Anita

Susie på Stjärnarve... sa...

Jag tyckte "påskriset" var fantastiskt vackert. Men du har ju helt rätt, man ska inte ha fjädrar i det! Iaf om man är djurvän - och det är man ju!!
KRAM
Susie

Mia Eggimann sa...

Ja nu börjar våren smyga sig på och jag måste ta tag i trädgården. Inget jag gillar. Jag tänkte på det med påskfjädrar, du får fixa glaspåskfjädrar :)

Eva Trillian sa...

Hoppas, som du, att allt är bra med Marit!
Recensionen ska jag strax läsa :)
... och fjädrarna - ja, man får slita ut de man har och aldrig köpa fler - helt rätt taktik!
Önskar dig en fin vecka - en med mycket vår!

Violen sa...

En innehållsrik helg som vanligt! Visst är det härligt att kunna köpa lite vårblommor och plantera ute. Nu kommer de i rask följd och får oss att må riktigt bra!

Annette sa...

Hoppas att du får ett lugnande besked från magnetröntgen. Inte kul att att leva i ovisshet, och inte kul att ligga i ett sådant rör heller. Kanske därför du var trött efteråt, du som alltid brukar vara energi personifierad.

Jättefina bilder på gränder och gator och på er fantastiska trädgård. Vi hade födelsedagsfirande här i helgen, och då pratade vi om pallkragar och odlingar. Min svärfar, som skall passa huset när vi är i Frankrike, lyste verkligen upp när jag pratade om det, och han tyckte inte att jag skulle avstå från att odla i år bara för att de skall passa alla växter och djur sedan :) Jag tror att han saknar att odla sedan han och sambon flyttade till ett radhus utan tomt. Så, kanske blir det något odlat även hos mig i år, det vore väl på tiden! :)

Stare Ström sa...

Visst är det underbart med vår! Vi fick riktigt behagligt väder, äntligen! Så även idag. Så sugen man blir på att sätta igång och plantera när man ser din bild från blomsterhandeln!

Janicke sa...

@ Jajjamän, rosmarin. Både kockarna och vi som bor här nyper oss understundom en kvist.

Tycker att du ska skaffa dig ett kejsarolvon. De blommar så fint, så tidigt. Det som jag fotade växer vid KTH. Förut när jag bodde på Gärdet var den en väg jag ofta gick.

BP sa...

Saknar också Marit och Helgbilden. Har kontaktat henne via mejl och hon mår bra som tur är:-)
Precis som du kör jag också på med helgbilderna. Det är ju liksom en vana, en positiv sådan:-)
Härliga och varierade helgbilder du har lagt upp av en lugn helg - med dina mått mätt alltså.

Så du känner Pockethexan! Hon har ju också jobbat i byggbranschen - kompisar från KTH eller!? Hennes man hade ju en gång i tiden världens roligaste blogg - Oumberligating. Synd att han slutade. Det var alltid riktigt skoj läsning.

Konstklubb - "Konst och Folk" kanske med din favo Lisa Rinnevuo. Hoppas det.

Vonkis sa...

Himla skönt att kunna vara ute och arbeta, vare sig det är trädgårdsarbete eller något annat som ska göras.

Har lite dåligt samvete för fjädrarna jag har här hemma men resonerar som dig, det är bättre att använda dem till de faller sönder än slänga dem när de ändå är inköpta.

Helen sa...

Vad härligt det ser ut att vara utomhus och jobba, våren har allt kommit bra mycket längre hos er. Ikväll är första gången i år som jag gick kvällspromenaden utan mössa på huvudet så snart har vi hunnit ikapp :).
Såg att någon har kollat med Marit att hon mår bra och det var skönt att läsa, blev lite orolig att något hänt henne. Hoppas helgbilden kommer igång så småningom.
Ha en fortsatt bra vecka!

Mias Mix sa...

Hoppas röntgen gick bra och att det inte är något allvarligt. Även du har väl rätt att känna brist på energi ibland, även om det är ovanligt :) Vårblommor är underbart. Kommer inte heller köpa mer fjädrar. Ska upp på vinden och ta ner påsksakerna nu i helgen, får se om jag har några kvar. Trodde faktiskt att de var syntetiska och inte riktiga fågelfjädrar. Såg små ullbollar som någon sålde, jättefina! Och självklart är ditt påskris blått! Och jag blir inte ett dugg förvånad att du har en glasbit inkapslad i fingret. SÅ underbart skönt att få bort taggen. Har ju haft ont i handleden sedan augusti och jag tror nästan taggen har spelat in för genast känns handleden bättre också.
Hur har du det den 1 juni? Då har jag jobb i Stockholm mellan 9 och 11. Alldeles precis bredvid centralstationen. Tänkte att vi kanske kunde äta lunch då :)