17 april 2017

Tillbaka från våren


Vi hade precis fått vår kanalbåt när dotterns sms nådde oss. Så overkligt det var att läsa om terrorattacken i Stockholm där vi stod i England i färd med att börja en efterlängtad semestervecka. Jag hade förberett ett EFIT-inlägg att fylla med foton, men det kändes så oviktigt och verklighetsfrämmande att jag helt skippade det.

Telia tyckte inte att min telefon skulle fungera och teven fick ingen signal där vi lagt till för kvällen, så vi visste så lite om vad som hände hemma. Äldste sonen skickade en sammanfattning efter kvällens presskonferens, men vi hade inte sett några bilder.När vi vaknade på lördagsmorgonen lättade dimman och vi fortsatte vår färd i en konstig mix av känslor.

Vid lunch fick vi wifi på en pub och mitt facebook-flöde var fullt av oroliga vänner som undrade om jag var säker. De hade ringt och skickat sms men inte fått något svar från mig. Nu kunde jag lugna dem.Sedan kunde vi så smått börja njuta på riktigt av vår färd på den slingrande Trent and Mersey Canal.Under grönskande hängpilar ochförbi gigantiska rhododendronbuskage (tänk att åka här när de blommar!),men också förbi mindre vackra miljöer.Vi har lapat sommarvarm sol ochfått brått att lägga till när regnet anföll.Vi har njutit av överdådig vårblom,


(Alltså - dessa kamelior!)


kämpat med tunga luckor vid dubbelslussar (som tar två båtar åt gången och varje lucka kan väga 2500 kilo),anat vattnets kraftoch manövrerat de betydligt snabbare enkelslussarna vars luckor bara vägde ca 1700 kilo ... (vem behöver gym?).Vi har känt den starka doften från blommande raps. Kontrasten mellan de blommande rapsfälten och de ännu inte lövspruckna träden var lite udda.Vi har spanat in det lokala djurlivet.
Har glatt åt oss att några har svanbo i trädgårdenoch lidit med svanen som byggt bo under vägbanken mellan en kundvagn och en vägarbetskon.Vi har träffat goa vännerna från Yorkshire som kom körande för att se oss den varma söndagen,fotograferat Storbritanniens mest fotograferade pub (vid Fradley Junction där det är fem slussar på en kilometers kanalsträcka)och spanat in virkade hattar till försäljning (klickar du upp bilden kanske det syns att mannen har färgat en del av skägget i matchande lila).Vi besökte också det gigantiska området i Alrewas, fyllt av minnesmärken över alla som deltagit i eller drabbats av krig. Det får nog ett eget inlägg vad det lider.

Sedan flög vi hem till snön.

9 kommentarer:

Vonkis sa...

Första bilden alltså...

Kanalsemester i England, det vore kanske något. Förstår att det måste känts märkligt där första dagen efter allt som hände i Stockholm och inte kunna uppdatera sig.

Eva Trillian sa...

Åh! ... bara; Åh! <3

BP sa...

Ja, terrorattacken i Stockholm var hemsk. Förstår att dina vänner var rädda att det hänt dig något när du inte svarade på sms.

Vilken härlig kanalresa i England! Körde ni båten själva eller fanns det en kapten?
Otroligt läckra bilder där du verkligen fångade miljön inklusive industribyggnaden och det bruna vattnet;-) Å vilken tur med vädret ni hade!

BP sa...

Me again: Kolla din skräppost, min föregående kommentar har troligen hamnat där.

cissi sa...

Men oj, inte visste jag att man kan göra något sånt! Häftig semester måste jag säga!

Janicke sa...

Är så avundsjuk! Jag gjorde ju själv en kanalresa för så länge sedan. Oförglömlig, skulle så gärna göra en till.
Tack för alla fina bilder!

Nette Cecilia sa...

Oj så fin resa .Ja jag funderade också hur det var med dig men kom ihåg att du var på resa ,för som sagt alla som var i Stockholm då det hände hade nog bekymrade vänner .Fina upplevelser i alla fall för dig .Synd på dom frusna växterna ,här är det så kallt att inget visar sig ännu och veranda blommorna tar jag in varje natt för -10 grader tål ingen ,kramen Nette

Mias Mix sa...

Det som hände i Stockholm påverkade oss alla. Skönt att ni i alla fall kunde koppla av sen. På semestern vill man ju kunna njuta. Och vad härligt med lite värme, den saknar jag nu. Ser jättemysigt ut! Kommer ihåg att ni gjort en liknande resa förut, var det i Wales? Motion har ni också fått, inte bara att ligga och lata sig på en båt :)
Vad trist med blommorna som inte klarade sig när ni var borta. Vem hade trott att det skulle bli 17 minus i mitten av april?? Helt vansinnigt. Nu håller vi tummarna att värmen kommer tillbaka snabbt! Ha en fin vecka! Kram

Alicia sa...

MEN LAMMUNGARNA DÅ <3<3<3<3<3 Så fin bild! :'''')