18 april 2017

En snabb överblick av läget vid hemkomsten


Nej, jag var inte beredd på minusgrader och snöfall när jag kom hem från min vårvarma resa med kanalbåt (se förra inlägget). Var inte beredd på is i fontänen och stelfrusna vattenslangar. Jag kom ju hem från England full av trädgårdsinspiration!Skyndade ut i växthuset där mina Blomman för dagen slokade. Frostskadade. Döda. Klockrankan verkar däremot ha klarat sig.Tagetesplantorna hade klarat kylan men inte fått vatten, så de repade sig. Kålen och salladen mådde bra.
Maken hämtade sladden till frostvakten, som förstås borde varit igång redan innan resan.Desto gladare blev jag av att den första bollprimulan blommade och inte brydde sig om kylan. Oj, jag glömde - måste också kolla mina fuchsior i lusthuset!

5 kommentarer:

Marit sa...

Åh, det høres herlig ut med inspirasjon fra England! Trist med dine planter som ikke overlevde kulden da. Frostvakt er smart å ha bare en husker på å bruke den :)
Ønsker deg en fin uke!

BP sa...

Hade du ingen som tog hand om dina älsklingar? Det borde du har haft;-)
Bollprimulan visste jag inte att den fanns. Men gläds åt att den är i min favofärg:-)

Violen sa...

Otur när vädrets makter inte är på humör utan ställer till det! Hoppas det inte blev alltför stora skador bland dina växter!

Anni sa...

Jo BP, äldste sonen skötte både växter och djur, men kunde inte göra så mycket åt minusgraderna som vi inte ens tänkt på ...

Eva Trillian sa...

Nej, vem hade räknat med att det skulle bli SÅ kallt igen efter rekordtidiga vårvärmen :/
Bra att så mycket verkar ha klarat sig i alla fall!
Livsviljan i allt växande är fantastiskt :)