13 juli 2017

På vägen söderut, upp på bergens topp!


Efter natten i Skelby tog vi färjan till Rostock och körde till Berlin där vi hämtade upp två söner som flugit. Hjärtat hann bulta lite hårt när deras flight helt försvann från ankomstlistan fast jag tidigare hade sett att de var på väg ned för landning. Det visade sig att de fått stanna kvar i planet en längre stund eftersom de inte fick släppas ut på plattan under det rejäla åskväder som pågick.

Till sist kunde vi i alla fall köra vidare till lilla Wehlen vid gränsen till Tjeckien där jag hyrt två lägenheter i två nätter.Nog låg vårt hus vackert?Grabbarna fick lägenheten med balkong och utsikt.Vi hade en snutt med trädgård, det passade bättre när vi hade våra gemensamma frukostar.På själva midsommarafton vandrade vi upp till Bastei, som jag berättat om i tidigare inlägg. Nu var där så häftigt att jag bara måste få visa fler bilder.

En uråldrig trappa som vi inte behövde gå i.Så här tror man att fästningen på klipporna såg ut en gång i tiden.

På midsommardagen lämnade vi Wehlen för att åka till Tjeckien, men först besökte vi borgen Königstein som låg högt uppe på en klipplatå. Vi hade sett det från Bastei, men inte insett att det var dit vi skulle nästa dag.Det här är den egentliga ingången, som vi tog ut.Sista biten upp till borgen tog vi istället panoramahissen.Sedan valde vi att vandra runt ytterkanten, muren, och inte alls bry oss om att kika runt i borgens alla hus.Utsikten var det inget fel på, här heller.


I det här tornet fanns tydligen en trappa. Läckert trapphus, tycker jag.Framåt eftermiddagen kom vi så till den Landal-anläggning vi skulle bo på i en vecka, i Lipno i södra Tjeckien. I det rosa huset bakom alla master bodde vi, en fräsch och fin lägenhet med två sovrum och bra med umgängesytor.

Och nu måste jag till jobbet, det blir inte så mycket tid vid datorn för tillfället.

9 kommentarer:

Razzy sa...

Som vanligt helt underbara bilder :) Och vilken utsikt! Kram Eva

Nette Cecilia sa...

jättefint ,men höjden ... kramen Nette

Eva Trillian sa...

Era semestrar känns imponerande välplanerade!
Tack för ännu en skön semestertur från min kontorsstol :)
Sv: Egen glass på laktosfritt? Varför har jag inte tänkt på det? Verkligen. Tack för tipset :)

BP sa...

Vilket suveränt och maffigt (i dubbel bemärkelse) inlägg. Bastei och utsikten från borgen är hisnande - wow!!!
Å husen på Landal-anläggningen är ju riktigt fräscha och har en annorlunda exteriör. Coolt!

Vilt og vakkert sa...

Heisann, ja, her var det flott! Fortsatt god ferie ønskes av meg ;:OD)

Pockethexan sa...

Nu äntligen kan jag se dina underbara foton igen o läsa vad du skriver för spännande om dem. Jag fick nämligen nya glasögon igen efter att ha träffat en ny optiker som verkligen tog sig tid att hitta det som passar för mig. Men tyvärr kommer det inte vara så länge för mitt nya synfel är nämligen gråstarr så det kommer att bli sämre igen. Får alltså njuta i stunden.
Hoppas att ditt problem med löste sig så att du får må bra.

Måste bara säga att det är så himla kul att se vad det är för spännande färdvägar ni hittar (antar att det är du som är hjärnan bakom det
Måste bara fråga om broarna i mellan bergsväggarna är inte det gamla viadukter, ser nästan så ut?

Kramis ifrån Pockethexa själv som är så nyfiken på vad det är för en bok som har fått följa med på resan? :-D

Vonkis sa...

Fantastisk utsikt på flera a bilderna, det är nästan så det svindlar där jag sitter i soffan.

Det där med stängda måndagar var nytt för oss men nu har vi lärt oss :-)

Annette sa...

Så kul att läsa hur ni reser och verkligen ser länderna ni är i. Otroligt storslaget var det dessutom! Jag skulle gärna resa till det där fortet. Men vilka höjder! Och panoramahissen... jag skulle antagligen tvinga mig att åka upp i den, men usch för höjder. Läckrast var nog det där tornet utanför muren. Väldigt vackert och fint fotat mot de böljande åkrarna och skogsdungarna.

Anita sa...

Men oj! Här har det rests må jag säga. Nu har jag suttit en lång stund och läst många av dina inlägg som jag missat (har inte så mycket datortid heller just nu). Vilket bra resereportage och vilka hisnande vyer. Huset med lägenheterna du hyrt i Wehlen låg verkligen vackert. Malerweg har jag aldrig hört talas om men nu vet jag. Vilket ställe, vilken upplevelse det måste varit. Det låter som om ni hade en väldigt skön midsommar!

Ha nu en fortsatt skön sommar!
/Anita