Sidor

07 oktober 2018

Le Flaneur i Brygge


Morgonutsikten från vårt takfönster gick inte av för hackor.

En kort promenad från själva centrum låg vårt oerhört mysiga B&B Le Flaneur. Den gamla byggnaden hade rustats upp från ett i stort sett fallfärdigt hus till ett personligt hem kombinerat med (just nu) tre gästrum. Arbetet var inte avslutat, i en del av huset skulle ytterligare ett gästrum göras klart.

Allt hantverk utfördes av Dietrich själv, mannen i huset. Vi fick inte träffa honom när vi kom utan det var frun Erika som tog emot och berättade allt och mer därtill om huset, om Brygge, om sitt besök i Sverige nyligen mm. Mycket sympatisk och trevlig kvinna! Det är inte ofta man känner sig så väl mottagen som vi gjorde här!

Och då har jag inte ens nämnt den kelsjuka och spralliga hunden Flanelle.Vårt rum låg högst upp i huset och på varje trappsteg - hela vägen upp - stod ett par skoblock (eller vad de heter, de där som används av skomakare).Detr gick inte att gå fort uppför trappan för här fanns så mycket att se på. Vi var helt klart i en samlares hem.

Från översta trapplanet hängde en gunga med en apa som blåste såpbubblor!?! Här kan vi snacka om fantasi!Här uppe fanns en Honesty Bar som också hade gratis vatten. De olika glasen för olika drycker stod uppställda i en snygg hylla. Så mycket detaljer, så mycket omsorg!

Själva gästrummen var inte fyllda av saker utan betydligt mer sparsmakade men verkligen inte charmlösa. De olika vinklarna och vrårna gjorde vårt rum väldigt svårfotograferat, men vi hade en bred och bekväm säng, separat liten toalett och separat litet dusch/tvättrum. Så som det kan bli när man ska få in moderna bekvämligheter i gammalt hus. Den höga takhöjden gjorde rummet luftigt och det fanns vattenkokare, kaffe och te vid vår lilla sittgrupp. Vin och choklad bjöds det också på.Mitt absoluta favoritrum var matsalen! Ombonat och harmoniskt trots alla samlingar av gamla ting. Här startade man dagen i lugn och ro med tända ljus, gott bröd, yoghurt med färska bär och varje dag en liten varm rätt. Första morgonen fick vi en bit god paj, andra en ägg&skinkrätt som jag måste försöka återskapa - lyckas jag så kommer receptet i min matblogg. Den var inte lika vacker som god, så jag visar inte bilden ;-)
Titta, där står ju Leila!
Hur många känner igen mattpiskorna? Hur många piskar sina mattor idag?


Man kan samla på saker jag inte trodde man kunde samla på!


Parets kontor låg mittemot frukostrummet, det var här vi fick träffa Dietrich när vi skulle checka ut och fara vidare. Han var med all rätt så stolt över vad han skapat och berättade om sin uppväxt på landet, om arbetsplatsen (hur hann han ha ett arbete också?) och mycket annat. Efter den här helgen kändes det som om vi fått nya vänner, både Erika och Dietrich var så otroligt trevliga och lättsamma att ha att göra med.

(Erika jobbade dessutom på Godiva - behöver jag säga mer?)Vad var det då som gjorde att vi inte träffat Dietrich tidigare och att huset var så fullt av prylar? Jo, han arbetade dessutom med att köpa och sälja antikviteter och kuriosa (ja alltså, förutom att bygga om huset och ha ett "vanligt" arbete)! Inte så förvånande, eller hur? Jag kan tänka mig att det är ständiga förändringar i husets utsmyckningar allt eftersom han sålt eller köpt nytt!Den första morgonen stod han på den stora loppisen på torget ovanför garaget där vi ställt vår bil, så vi promenerade dit för att titta.Här hade han börjat ställa i ordning sina saker redan kl 4 på morgonen!Eftersom vi inte då visste vem han var, vet vi inte heller vilket stånd som var hans.Men hur han stod ut att stå här hela dagen i den stekheta värmen utan annat skydd för solen än möjligen ett parasoll, det fattar jag inte.

Vi gick runt en stund och tittade men orkade inte ens tänka tanken att köpa något, trots att vildsvinshuvudet var lite lockande ...
9 kommentarer:

Mia Eggimann sa...

Hur i hela friden hittar du dessa originella ställen. Man blir ju jättesugen på att åka dit när man ser dina bilder. Men jösses vad mycket grejer de hade, de har nog samlat länge.

Eva Trillian sa...

Ler mig igenom hela bildsviten och njuter av vetskapen att det finns platser som detta :) och att man faktiskt kan bo där :)

BP sa...

Redan innan jag såg bilderna på loppisen tänkte jag att B&B:et var en loppis. Sedan såg jag ju bilderna och texten och förstod. Vilken excentrisk herre med världens energi känns det som.
Älskar loppisar men skulle nog bäva inför alla dessa pryttlar. Tänk att tvätta av dom regelbundet. Men de hade kanske en städerska.

PS. Ja, du och jag har ofta olika smak, men det är ju det som är så roligt att vi alla är olika. DS.

Lena i Wales sa...

Vilket trevligt ställe att bo på. Gillar den inredningen, där man tittar och tittar och ändå hittar mer att se. Bra läge ockå.
Godiva, nam, nam!
Roligt loppmarknad, fast vildsvinshuvudet kan jag vara utan.
Ha en skön ny vecka!

Anita sa...

Vilket ställe! Ord är överflödiga. Och så trevliga innehavarna verkar vara. Många järn i elden dessutom. Jätteroligt att få se bilder och om jag någon gång skulle åka till Brygge skulle jag definitivt försöka hyra in mig där.

Själv samlar jag på hundar (eller samlar kanske är för mycket sagt men jag har en hel del) så jag skulle inte ha haft något emot att titta igenom hundarna. Många var dom.

Kram Anita

Violen sa...

Vilket mysigt ställe men hjälp så många prylar att titta på! Själv gillar jag det enkla och sparsmakade så jag skulle väl få mitt lystmäte uppfyllt för åratal framåt!
Tack för en fin bildserie!

Mias Mix sa...

Jösses så mycket prylar! Lite för mycket för min smak. Men kul att se. Finns så många häftiga ställen.
Skrev en lång kommentar på efit-inlägget men tror den försvann... Såg ut som en väldigt god äppelkaka!

Kristinas oas sa...

Ojoj, vilket ställe! Häftigt med alla prylar, men allt jag kan tänka på är städningen... Är nog lite miljöskadad efter åren som au-pair där allt skulle dammas varje vecka. ;)
Kram Kristina

Susanne sa...

Vilket ställe!! Skulle älska att bo/gå omkring där bland alla fina, spännande och intressanta prylar. Jag tokgillar sånt även om jag själv inte har det så hemma hos mig. Det är så kul att följa med er på er resa och platser jag aldrig hört talas om. Tack för att du delar med dig <3
Kram