28 oktober 2018

Slottet och trädgården i Josselin, en besvikelse


Jag hade läst om slottet och trädgården i Josselin, så dit for vi från Dinan. Det låg så lämpligt på vägen och det började bra. Snygga klot ledde oss till slottetdär en visning just hade börjat. På franska. Det visade sig att den engelska hade gått en timme tidigare.


Nog för att jag läst franska en gång och kan både förstå och prata en del om jag måste, men vid sådana här tillfällen orkar jag inte anstränga mig utan stänger av öronen helt.

Inte fick jag fotografera inne i slottet heller. Jag sköt en del från höften, men bilderna blev ganska oskarpa och är inget jag vill lägga upp här av flera skäl.Slottet ligger i alla fall väldigt fint ovanför floden L'Oust.Det är som synes väldigt smalt, rummen vi fick se låg i fil och visningen var föredömligt kort.Vad gäller trädgården så visade det sig att byns hortensior var intressantare.För så här såg rosorna ut. Hur kul är det?Var fanns trädgårdsmästaren?Vi gick i alla fall runt och fick se några vackra vyer, men det var också allt. En stor besvikelse.Själva orten var under renovering, korsvirkeshusen var väldigt prydliga.
Här åt vi en trerättersmeny till lunch för 14.90 Euro var.Cidern serverades i kanna och normalare glas.Vi åt båda det pocherade ägget med confiterade tomater.Maken valde korven, andouillette. Jag ska inte skriva vad den ser ut som, men han tyckte den var god.Själv tog jag fiskfilén Filet de daurade och även om den saknade skelett hade den eländiga fiskfjäll att spotta ut. Varför har jag sådan otur?Pannacotta med den goda kolasåsen var makens dessertvalmen jag ville ha Snöägg, Ile Flottante. Första gången jag åt ett sådant på restaurang, även om jag själv har lagat till dem en gång (ett ganska kul inlägg om ni orkar läsa).

Med andra ord var lunchen bättre än slottsbesöket. Dagens höjdpunkt visade sig komma härnäst. I nästa inlägg.


10 kommentarer:

Mia Eggimann sa...

Så trist att man inte fick fotografera inomhus och att det blev en besvikelse. Rosorna såg gräsligt ut till och med jag hade klarat det bättre. Jag väljer alltid fel när vi är ute och äter, grannens mat är alltid godare.

Paula sa...

Slottet såg ju helt fantastiskt ut på utsidan! Synd att insidan blev en besvikelse! Pittoreska husfasader gillas skarpt, vi har ju inget som går att jämföra. Möjligen nere i Danmark eller till o med Skåne? Där har jag knappt satt min fot...
Ja utrikes portot är en skam! Och att samma pris ska gälla om jag skickar till Finland eller Australien, hur är det möjligt? Posten ska ju dock levereras med flyg helt olika långa sträckor. Nej avsikten måste ha varit att få alla att sluta sända post till utlandet, fy!
Ser fram emot höjdpunkten, vilken cliffhanger

Lillian www.sognafaret.no sa...

Så trist når en har store forhåpninger også viser det seg at alt blir bare dumt til slutt. Den hagen var en trist affære, om de ikke vil ha ting ordentlig så kunne de vel stenge av for sesongen isteden. Koser meg med dine reisebrev, så mange flotte steder som blir vist fram.

Susjos sa...

Lite trist när det inte blir som man tror!
Tur att lunchen var bättre!
Spännande med din efterrätt!

BP sa...

Inget fel alls på slottets exteriör och omgivningarna. Synd att trädgården inte var någon höjdare, och rundturen jobbigt.
Din mans korv var då definitivt ingen fröjd för ögat, snarare ja, du förstår. Otur med firren. Tror de tycker att man ska ta bort "skinnet" först innan man börjar äta. Här fjällar man ju fisken i disken innan man köper dom.

Korsvirkeshusen var söta, men lite för mycket "leksaksland" över dom. Alla dessa färger. Det hade räckt med två olika kulörer. Tycker jag då.

Kristinas oas sa...

Nu har jag läst om när du gjorde snöägg och skrattat så jag grät. Jag har nämligen också försökt mig på att göra denna favoritdessert hemmavid med varierad framgång... ;) Kanske skulle prova ditt recept? Eller fortsätta som nu: beställa snöägg på restaurang när jag hittar desserten. Har bestämt för mig att jag lovade mig själv att inte göra om försöket. :)
Slottsrosorna var för hemska. Fel ros på fel plats om man inte vill gå och plocka visset dagligen.
Kram Kristina

Violen sa...

Tråkigt när man ser fram emot något och blir besviken. Men vilken fin lunch och dyr var den ju inte! Nu ska jag läsa om dina snöägg. Jag misstänker det blir överkurs inom min matlagningskonst!
Ha det gott!

Maribel sa...

Hej Anni!
Slottet ser fint ut, men vad synd att trädgården hade blivit bortglömd.
Kanske trädgårdsmästaren hade semester.
Lunchen ser god ut.
Ha det gott /Marika

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Du hade i varje fall hittat det som var fint och fått med det på bild. Men visst blir man sorgsen av en vanskött trädgård. Men sååå snyggt med hortensiorna som låg som kuddar mot den grå stenen.

Och visst orkade jag läsa om när du gjorde snöägg (läste det för flera dagar sedan men fick ju aldrig in kommentaren). Ett helt makalöst roligt och härligt inlägg. Och i slutändan blev ju dessutom snöäggen goda.

Kram Anita

Eva Trillian sa...

Vimplar, god mat och smaskiga efterrätter är i all fall inte att förakta :)