Sidor

02 november 2018

Quiberon, solnedgångar och sardiner


Från det tankeväckande bautastensområdet i Monteneuf körde vi till vårt hotell på den smalaste delen av Quiberon-halvön. Vi hade 30 meter till stranden åt ena hållet och kanske 100 åt andra. Här skulle vi nu bo i två nätter.Hotellet såg kanske inte så mycket ut för världen ochvårt rum hade väl ingen hög charmfaktor,men vi hade havsutsikt ;-)och vår värd Louis stod för charm och underhållning så det räckte och blev över. Här blåser han i en hemgjord didgeridoo för ett sällskap schweiziska resenärer. Otroligt trevlig man!Louis bokade in oss på middag på en restaurang med utsikt mot solnedgången och föreslog oss en biltur längs halvöns västkust på väg dit.Vi skulle absolut köra snabba, raka vägen till själva orten Quiberon och sedan längs kusten norrut. Det var så mycket vackrare än att göra tvärtom.Visst var det så!Här hade vi gärna stannat till lite mer och promenerat den dramatiska sträckningen.
Men vi var hungriga och som svenskar passar man ju tiden, så vi körde till restaurangen för att få vårt bord. Det var inte direkt överfullt, bara tre bord med gäster ...Alla hade vi utsikt mot havet och den magnifika solnedgången,så denna gång visar jag inga matbilderför utsikten var det som gjorde priset (inte för att det var något direkt fel på maten).Nästa dag gjorde vi en utflykt som får ett eget inlägg, sedan körde vi till Quiberons läckerheter. Vi besökte fabriksförsäljningar av kakor och marmelader samt det jag planerat för maken:sardinfabriken där vi gick en guidad tur. Han gillar sardiner och nu ville jag att han skulle få prova något snäppet finare än de lågprisvarianter vi har i Sverige.

I den här fabriken görs saker för hand. I långa rader satt personalen (tror de var totalt 80 personer) och klippte till de rensade fiskarna så att de blev aningens kortare. Fisk efter fisk efter fisk. Både stjärt och lite framtill klipptes bort, så att de skulle få plats i burkarna. Jag blev så illa berörd av att se detta idiotarbete. Varför gjorde man inte bara burkarna lite större?

Jag fick inte fotografera och guiden pratade bara franska, men vi fick se både film och annat under turen som avslutades med lite provsmakning i butiken som var fylld av vackra burkar. Hur kunde jag missa att fotografera där?

Maken fick såklart köpa så mycket sardiner han ville, bara jag fick snygga burkar ;-)Jag fotograferade av alla när vi så småningom kom hem!Denna dag var det en fotbollsmatch vi ville se, så det blev middag i hotellets frukostmatsal. Färdiga crêpes, goda ostar och så en flaska rött som vi köpte av Louis.Nästa dag lämnade vi Bretagne, men först får ni se en EFIT då min blogg fyller 10 år och ett inlägg från en 4 km lång sevärdhet.

5 kommentarer:

BP sa...

Tycker hotellet så riktigt trevligt ut, och ditt/ert rum gick ju dessutom i din favo färg.

Häftiga bilder från landskapet och solnedgången är ju magnifik!

Synd att du inte visade fler matbilder. Älskade dom:-) För crêpes må vara goda, men det är definitivt inte fotogeniska;-)

Lena i Wales sa...

En fin resa! Har även tittat på inläggen nedan.
Gillar miljöerna och maten, bara tanken på den får mig att vilja dit.
Ha en skön söndag!

Anita sa...

Wow säger jag! Vilka dramatiska och vackra kustbilder! Och vilket dramatisk men häftigt promenadstråk. Och solnedgången ...

Sardiner tycker jag väl sådär om men burkarna ... dom var läckra :)

Crêpes, goda ostar och en flaska rött tillsammans med fotboll lät trevligt och fick mig att tänka tillbaka på sommarens VM-fotboll.

Kram Anita

Susanne sa...

Vilket härligt inlägg! Så vackert! Vem vill inte ha den utsikten vid middagsbordet :)
Snygga burkar. Vad är det med fina, intressanta, vackra och spännande burkar?? Jag brukar också kika på sånt. Burkar kan man ju inte ha för mycket av och dessutom är dom ju så praktiska och användbara. Säkert därför dom får sin uppmärksamhet. Tack för ännu ett härligt reseinlägg och som alltid känns det som att man var med er.
Kram på dig <3

Eva Trillian sa...

Fastnar, såklart, för alla fina burkar :) jag säger ju det; underbart när funktionalitet får extra omsorg :)