01 juli 2021

Midsommaraftonen

Tänkte försöka få till ett inlägg innan det är dags för EFIT igen. Sitter på Castor och hoppas på kunder, men lade in bilderna i morse när jag satt vid datorn en stund. Så här kommer några rader om min midsommarafton!
Vi åkte ut till brorsan på vischan där det redan fanns en liten midsommarstång (men det blev aldrig någon dans kring den).

En av svägerskans kunder hade fixat smörgåstårtor i tre varianter och vi satt under tak på den långa verandan. Att äntligen kunna umgås tillsammans med alla våra vuxna barn (utom Mellangrabben), deras respektive och brorsans barnbarn var så härligt!

Den yngsta generationen åt annat än smörgåstårta 🙂

Så fina med sina blomkransar i håret!

Jag hade bakat tårtorna och då måste det finnas en i choklad. 

I brist på jordgubbar blev det hallon och blåbär på den andra. 


När barnfamiljerna åkt hem bars bord och stolar ned på ängen framför huset

och vi påbörjade provsmakningen av de viner jag plockat upp ur mammas källare. Det här var det äldsta. Det borde nog ha druckits tidigare alternativt sålts på auktion.

Av dessa två var det vänstra riktigt gott,  men det "unga" till höger rent av äckligt. 

Så småningom dukades ostar från Skogsbackens ost fram och vi i äldsta generationen såg på när våra ungdomar spelade kubb.

Det blev en väldigt skön och mycket behövlig dag och kväll tillsammans!

Dessutom fyllde min svägerska år och hon fick veta att vi på söndagen tänkte ta med henne på en dagsutflykt,  men det blir ett annat inlägg. 

11 kommentarer:

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Låter som en väldigt trivsam midsommar. Tårtorna är som konstverk allihopa. Du är en mästare på att baka vackra och goda (är jag säker på) tårtor. Och så trevligt att sitta på en äng och ha vinprovning, Och vilken trevligt firande av svägerskan.
Och nu har vi gått in i en ny månad ... högsommarmånaden juli.

Kram och fortsatt fin sommar till dig Anni!

Mia Eggimann sa...

Jag hade också smörgåstårta på midsommaraftonskväll, ditt recept.
Merlot vin gillar jag.

BP sa...

Vilken trevlig Midsommarafton på vischan!
Det var modigt av er att dricka de gamla vinerna. Ja, jag vet att viner sägs bli godare ju äldre de blir, men det har jag alltid tvivlat på faktiskt. Ja, och du bekräftar det ju, men himla rolig idé i alla fall. Smörgåstårtan såg gudomligt god ut:-)

Susjos sa...

Hur mysigt som helst såg ni ut att ha!
Mums med smörgåstårta , ost och vin...om det smakar bra!
Nu är vi inne i juli månad redan.....
Må så gott!

Kram!
PS Tårtorna ser fantastiska ut! DS

Maribel sa...

Hej Anni!
Låter som en trevlig Midsommar, jag fick också träffa sonen som jag inte träffat sedan ett år tillbaka. Dina tårtor ser verkligen goda ut, håller med det går inte att vara utan choklad, men den med hallon och blåbär smakade nog gott den med.
Ha det gott /Marika

Lena i Wales sa...

Oh, så mycket god mat och god dryck.
Älskar smörgåstårta! Älskar tårtor! Älskar vin! Allt helt i min smak.
Spännande med dessa viner från vinkällaren.
Ha det bra!

Violen sa...

Oj, det midsommarfirandet ser riktigt mysigt ut! Skönt att det äntligen går att leva lite mer normalt och kunna umgås med släkt och vänner (under ansvar förstås). Kul att ni provade de gamla vinerna men det är ju inte automatiskt så att de är bättre ju äldre de är.
Du frågar hur jag har mitt bildarkiv ordnat. Jag sorterar resor efter år, dag och plats. Andra bilder efter år och månad och det blir en salig röra men jag orkar inte styra upp eländet. För närvarande har jag totalt tappat lusten att fota så arkivet för 2021 är hittills tomt.
Ha en skön helg! Kram!

Ditte sa...

Vad trevligt att ni alla kunde ses och i lite olika konstellationer. God mat och dryck, fina tårtor och senare vinprovning- Och även vädret var gynnsamt.
Hoppas nu att besökarna kommer till Gamla stan och kunderna kommer till Castor.

Vonkis sa...

Tänk att potatis, prinskorv och köttbullar alltid fungerar som ersättning när det bjuds på sånt alla inte gillar. Vi brukade ha samma till de som inte åt surströmming när det var dags för oss andra att njuta av den fermenterade läckerheten.

Carina sa...

Så härligt det låter och kul att ni kunde samlas allesamman. Bäst att sitta och äta god ost medan andra spelar kubb :) Jag har glömt det mesta av vinkunskaperna men vet att vinet behöver ha en bra balans för att lagras bra.

Kram, Carina

Susanne sa...

Åh vilka vackra tårtor. Jag som inte är en tårtmänniska skulle absolut kunna tänka mig en och annan smakbit :)
Ni ser ut att ha haft en underbar midsommar <3 Vår midsommar var väldigt annorlunda i år. Visserligen brukar inte maken och jag fira som andra utan hellre sitta i björngömsle eller slåss med myggen på Knuthöjdsmossen men i år firade vi på 3 olika håll. Eller ja, firade och firade... Det finns olika sätt att fira den ljuva midsommartiden.
Allt gott till dig <3