Pizza med chèvre i Brianscon.
Om jag viker den dubbel ser ni hur tunn degen är och hur tjock ostfyllningen är...
Lååångt från Pan Pizza!
Lååångt från Pan Pizza!
Sallad med chèvre i Puilaurens.
Några ostar på balkongen, ja det är chèvre igen!
En fransk specialitet; tarte tatin - uppånervänd äppelkaka.
Avnjuten på en udda restaurang med väldigt långsam service
i Espéraza.
Avnjuten på en udda restaurang med väldigt långsam service
i Espéraza.
Lokal pralintillverkning - det var här i trakterna som boken "Chocolat" utspelade sig!
Vi valde fyra praliner var. Lilleman fick fem hemgjorda jordgubbskolor.
Mellangrabbens maffiga grillspett i Figueres, Spanien.
Picnic vid floden.
Färdiga pannkakor, taboullet och paté.
Jordgubbar och bröd.
När vi besökt grottmålningarna åt vi trerätters lunch i Niaux,
men huvudrätten min (en kalvgryta) var inte så snygg på bild...
Färdiga pannkakor, taboullet och paté.
Jordgubbar och bröd.
När vi besökt grottmålningarna åt vi trerätters lunch i Niaux,
men huvudrätten min (en kalvgryta) var inte så snygg på bild...
Sallad med getost (tjatig? jag? äsch då).
Lilleman fick till servitrisens stora förvåning crèpes till huvudrätt,
följd av äppelkaka.
följd av äppelkaka.
Pannacotta med bär.
Fantastiska crèpes med nutella och grädde i Carcassonne.
Marsipanfigurer.
Hemlagade marmeladstänger (ruskigt söta!).
Pasta med blåmusslor på hotellrestaurangens terrass i San Remo.
Grillad tonfisk med friterade grönsaker.
tapenade, mortadella, skinka, fylld squashblomma, soltorkad tomat,
oliver, pizzabitar och en läskig liten fisk.
oliver, pizzabitar och en läskig liten fisk.
Pasta med hemgjord pesto till huvudrätt.
Cantucci med vin Santo.
I Dolceacqua valde jag faktiskt en pizza med tomat.
Dessutom bresaola, ruccola och parmesan.
Dessutom bresaola, ruccola och parmesan.
Sista middagen på resan. Vi väljer en restaurang i San Remos centrum där de blir alldeles till sig över Lillemans lockar. Och det är nog tur, för han gillar inte sin lasagne. Jag tyckte inte heller att den smakade bra, så jag sa till honom att inte äta upp den. Inga problem, det dök snabbt upp en tallrik pasta med köttfärssås istället, serverad med en mängd pussar på hans lockiga huvud...
Vi andra åt pasta vongole
respektive friterade havsdjur.
Avslutar med sista italienska glassen, i Bergamo. En tiramisu. Mums.