Sidor

10 april 2013

Onsdagstema - stentufft


Vintern är stentuff för stannfåglarna.
Jag matar och matar så att de ska ha en chans,
men mot stora kråkor kan jag inget göra.

22 kommentarer:

Violen sa...

Det är grymt ute i naturen! Småfåglarna har det tufft, ska klara både kyla, matbrist och hålla sig undan allehanda faror!

Janicke sa...

Grym men spännande bild.
Vill gärna veta hur du har fotat.

Janicke sa...

Nu såg jag ju detaljer i din EFIT så nu fattar jag!

Anni sa...

Hur jag fotat? Tja, han låg där, koltrastkillen. Död. Jag gick nära, zoomade lite för att slippa vidvinkeln och knäppte av några bilder. Har ingen systemkamera med flashiga inställningar utan bara min älskade Sony Cybershot HX100.

Anni sa...

Haha, ja då vet du ;-)

Monica o Jacob sa...

Livet kan vara grymt;-(
Usch ja vintrar,katter,fiskmåsar mm har gjort att vi bara har två par kvar här hos oss, riktigt tråkigt att inte få höra deras fina sång.

Leena sa...

Din bild var inte så rolig till frukosten heller ... grymt, och ibland hittar man inte ens så mycket, bara en hög med fjädrar. Vi matar också fåglar, dels för att vi tycker synd om dem, dels för att de är så roliga att följa.
Igår såg vi att en av fågelholkarna hängde upp och ner. Måste ha gått vilt till där ... De hänger uppe bara med en spik, kanske det får bli två istället.

Aud sa...

Naturen kan være stentøff, men sånn er livet. De sterkeste vinner, bildet er tragisk, men passer veldig godt til dagens tema.f

Min fotogen sa...

Så är det kanske att den starkaste ofta vinner...Vilket går av först när det blåser orkan bambun som böjer sig efter vinden eller tex eken som står rakt och stadigt....:)

Anonym sa...

Ja det är väl så naturen är, på alla plan. Den som är starkast kommer längst. Huuu, har så svårt för fågelfötter, de ser så otäcka ut.

Anita - Malta sa...

Stentuff måste man nästan vara för att alls vilja titta på din bild ;-) ..men man får inte blunda för verkligheten. Att du matar och matar och gör vad du kan visar att du är omtänksam och värmhjärtad. Så borde människan vara rakt igenom. Men nu är det ju inte så.. Ha en skön fortsatt eftermiddag Anni !

Carro sa...

Stackars pippi!

Rantamor sa...

Livet för fåglarna är stentufft och bara de starka överlever...

Tjingelingen.

ormbunke sa...

Usch! Det är inte kul att träffa på i naturen. Sist träffade vi bara på fjädrarna så det gick ju ann.Ha de gott.

Meta sa...

Ja visst har de små det tufft men även de stora lider en sån vinter som i år.
tur att du ger dom det du kan.
Ha en fin vecka
Kram Meta

anemonen sa...

Nej kråkor och skator är inte snälla. Jag har själv sett hur skator tar småfåglar.

Freja sa...

Naturen är grym!

Olga T sa...

Stackarn! Inte lätt att vara en liten fågel.

Pysselfarmor sa...

Vi matar också fåglarna och det drar också till sig katter som gärna vill ta sig en mumsbit. Fyrbeningarna försöker vi att skrämma bort från vår tomt så att fåglarna åtminstone ska överleva en tid genom att få mat. Som "straff" tror jag katterna har räknat ut att de ska använda just vår tomt som toalett. Jätteäckligt denna vår när snön tinar bort!

Pysselfarmor sa...

just det...ingen aning om kärlekstunneln på Gröna Lund är kvar. Har inte varit där på år och dag. Min bild är fastklickad när jag åker färjan där förbi....

Sussie sa...

Ja dom har det inte lätt, dom har haft en hård och jobbig vinter att ta sig igenom.


http://stumpansgott.blogspot.se/2013/04/stentufft.html

Anonym sa...

Usch då! kan ana vad som har hänt.