17 oktober 2014

Cornish Cream Tea eller Afternoon Tea?


Tio dagar i Somerset och Cornwall och inte ett Afternoon Tea att skåda. Sönerna var minst sagt lite besvikna, mamman hade ju lovat!

Men se i Cornwall är man stolt över sitt Cream Tea och där ingår inte extra allt. Där serveras scones med jordgubbsmarmelad och clotted cream. Cornish Clotted Cream är ett namnskyddat livsmedel som bara får tillverkas på mjölk från Cornwall.

Cream Tea är en tradition från de sydvästra delarna av England. Då kan ni ju ana. Brittiska traditioner ruckar man inte på utan vidare! Teet ska serveras med mjölk och i Devon lägger man sylten överst på sina scones, men i Cornwall underst. Sönerna gör det första och jag det senare.Så kom vi till London. Efter många gångna steg och en del tidsplanering för att alla skulle bli nöjda, hamnade vi utanför Sherlock Holmes Hotel på Baker Street. Skylten utanför sa att de serverade Afternoon Tea. Lycka!Jomensåatt. Så ska det se ut. Denna ställning är för två personer.Fingerstora sandwichar med olika pålägg (alltid en lax, alltid en gurka).Nybakta scones med sylt och clotted cream.På toppen ett urval av söta kakor. Just dessa avslöjar väl att vi inte hamnat på finaste stället, men sönerna var nöja och föräldrarna proppmätta.

Och så satt vi perfekt under teven som visade Wimbledonfinalen.

8 kommentarer:

Violen sa...

Det här är mer än man kan klara av! Vilka mängder av energirika godsaker! Säkert en dröm för tonårspojkar! Min kapacitet för dylika utsvävningar har dessvärre avtagit med åren!
Ha en skön fredagskväll!

Anna FR sa...

Jisses jag drunknar i allt gott. Afternoon Tea är det bästa som finns.
Vilka upplevelser du bjuder på..underbart.

Kerstins foto sa...

Men ååh, vilken lycka att få sätta sig ned och äta på brittiskt vis. Ser verkligen jättegott ut och med tanke på fatet förstår jag att ni var mätta. :)

Klimakteriehäxan sa...

Tur att det inte ingår kalorier när man bara tittar på godsakerna ...!

larans sa...

Underbart gott och riktigt energirikt. Ser verkligen härligt ut!

Anitas Malta sa...

Väldigt vad mycket energirika godsaker du bjuder på !! Afternoon Tea på Sherlock Holmes Hotel låter spännande. Himmel vad mätt jag blev helt plötsligt ;-)

Janicke sa...

Mmm, där hade även jag tagit för mig, mums.

Susanne Hultman sa...

Hmm, alltför energirikt, men ack så gott - åtminstone ibland.