28 augusti 2016

Man kan roa sig på många sätt


I fredags var vi hembjudna till väninnan på födelsedagsmiddag. Hon fyller idag, men firades av oss då. Jag insåg på väg dit att jag inte varit hemifrån på nära två veckor! Lillhunken gick till skolan först i torsdags och jag har varit hemma hos honom hela tiden. Klart att jag också blev smittad sedan!Vi bjöds på supergod paella (musslor och räkor lades på efter att jag tagit bilden), goda ostar från Androuet och en läcker cheesecake i glas med lemon curd och hallon. Det var en mycket trevlig kväll, men både maken och jag kände att det var skönt att vi tog bilen eftersom ingen av oss mådde helt bra.På lördagen hade jag, trots makens obefintliga entusiasm, bestämt att sönerna skulle hjälpa mig att tömma det rum i källaren som inte längre är en fungerande snickarboa. Så här såg halva rummet ut efter att vi tillbringat några timmar med att bära ut saker. Jag tog ingen bild innan vi började, av hänsyn till maken. Ni skulle inte tro era ögon, jag lovar. Och han hade aldrig orkat ta tag i eländet själv, han hade på något sätt gett upp det.

Jag fick en redig hostattack av allt damm och mögellukt, så min rygg gjorde sig påmind, men jag lyckades med nöd och näppe dammsuga rummet och lämnade sedan med varm hand över rensandet till maken och bad honom vara generös i sitt slängande, både till tippen och till Erikshjälpen.Själv bytte jag om och åkte in till stan. Upptäckte till min förvåning att det står en (provisorisk?) saluhall mitt på Östermalmstorg nu när den gamla vackra saluhallen renoveras. Trots att jag inte gillar klossar tyckte jag att detta var en spännande byggnad (vilket inte direkt syns på denna mobilbild) och saluhallskänslan inuti var verkligen lockande och fräsch!Jag träffade en väninna och vi gick till ett litet hål i väggen där vi serverades fräsch och läcker sushi.Sedan promenerade vi i den vackra varma sommarkvällen längs Östermalms gator.
Över Djurgårdsbron, där det uppenbarligen finns partybåtar att hyra - vilken kul grej!
Vi njöt av de magnifika rabatterna i olika färger.


Och så kom vi fram till Skansen där vi skulle gå på konsert. Trodde vi. Vilket antiklimax!
Tänk om jag hade kikat på någon nättidning tidigare på dagen, då hade vi vetat om att Björn Skifs åkt till sjukhus!Som liten tröst fick vi gå in gratis på Skansen och där springer ingen av oss så ofta nu när barnen blivit stora, så det är klart att vi passade påVi tog oss till de gamla stadskvarteren där alla små hus var stängda för dagen.Glaskrosset utanför hyttan såg ut som en stenstrand.Arkitektdöttrar som vi är, så passade vi på att kika på så många detaljer som möjligt.

Gick in på fina gårdar där vi aldrig varit förr.
Och satte oss en stund vid rosenträdgården för att mumsa choklad jag köpt och se på solnedgången över stan.Idag har maken kört bort allt skräp och fått in det som ska vara kvar. Själv har jag knaprat Voltaren och lyckats fylla och dra igång en glasugn.

Hoppas att hosta och rygg kan lugna ner sig nu!

15 kommentarer:

Cari sa...

Härlig helg du haft trots hosta och inställd konsert.
Och tack för att ni kom i fredags.

Anneli - A'la Foto sa...

Fina bilder! Låter som en trevlig helg trots en del bakslag! Hoppas du mår bättre nu! :)

Mias Mix sa...

Jobbigt att du blev smittad och ännu inte känner dig kry. Men ändå orkade du dig ut lite grann. Måste kännas bra efter att ha varit hemma så länge. Det där vinet ni fick, Mulderbosch rosévin, det är mitt favorit-rosé!
Jättefina bilder både från Stockholm och Skansen. De där båtarna läste jag om häromdagen på denna blogg: http://www.freedomtravel.se/
Skönt med rensning hemma, speciellt när den är klar :) Krya på dig nu!!

BP sa...

Nu vet jag vem som bestämmer i din familj - å det är då inte maken din om man säger så;-)

Partybåterna såg jag på samma blogg som Mia länkar till i föregående kommentar. Har också sett dom irl, men funderade på vad det var för nå't då.

Vad gäller den inställda föreställningen med Björn Skifs så drabbades min kompis av samma öde som du. Å att traska runt på Skansen där man varit många gånger som kompensation känns liksom inte 100 om man säger så...

Maken min älskade den provisoriska Östermalmshallen. Jag gillade den inte alls.

Helen sa...

Vad jobbigt med hostan och ryggvärken, jag hoppas verkligen det går över snart. Promenaden genom Stockholm ser dock väldigt trevlig, jag blir nästan sugen att åka dit, bilderna från Skansen är jättefins! Det skulle jag gilla, att bara ströva runt där med kameran i högsta hugg.

Violen sa...

Hoppas du kryar på dig snart! Det är jobbigt att gå och känna sig risig så länge! Skönt att du kunde strosa runt med kameran, bilderna är jättefina och lockande!

Beppan sa...

Kul att få följa med på promenad genom stan och på fina Skansen där jag inte varit på många år. Det finns ju en hel del annat än djur där....
Vilket projekt du drog igång där i snickarboden! Dags för ngt liknande här. Jag samlar kraft...

Mymlans dotter sa...

Myysigt att gå på Skansen! I huset på 7:e bilden nerifrån har jag för mig att den lilla pojken Fröken Friman adopterar bodde i serien.
Helt otroligt med verkstadsrensningen dock! Att ni ens kom på tanken... Ser fram emot att se resultatet!

Nette Cecilia sa...

Så härlig promenad ni hade ,så synd med Skifs ,han är en av mina favoriter liksom Körberg .Härliga njutbara bilder ,kramen Nette

Susjos sa...

Asch så trist med inställd konsert, den skulle jag så gärna vilja se, Björn Skifs är ju en favorit, och Körberg är inte dum han heller. Nåja Skansen är ju trevlig...men men....
Stockholm om sommaren är fantastiskt trevligt!!
Får ni nya biljetter till Skifs-Körberg?
Krya på dig!!!

KajsaLisa sa...

Fina bilder, stadskvarteren är faktiskt mysigast på hela Skansen.

Anonym sa...

Trots den inställda konserten vilket jag förstår blev ett riktigt antiklimax... så bjuder du på en fantastisk promenad och berättelse. Jag blir liksom fast i dina inlägg och det känns som att jag hänger på nedkrupen i någons bag ;) Underbara bilder och härligt inlägg! Må så gott och krya på er <3

Janicke sa...

Det var väl bra att du inte kollade nättidningar! Du fick en fin kväll på Skansen och vi fina bilder.

Krya krya, oj vad du kämpar ♥

Unknown sa...

Jag undrar nog ändå om inte er kväll utan Skifs blev bättre än med. :-)
Många vackra bilder.
/Kiki

Unknown sa...

Jag undrar nog ändå om inte er kväll utan Skifs blev bättre än med. :-)
Många vackra bilder.
/Kiki