31 augusti 2016

En magisk kväll i en magisk värld


Igår bakade jag en kladdkaka med massor av vit choklad både i kaka och glasyr. Öste på med mina godaste björnbär och pudrade med florsocker. Packade korgen med kamera, nubbe, öl, kaka och värdinnegåva. Promenerade några kvarter norrut till väninnans hus.Hon gillar blått, precis som jag, men när hon målar om saker målar hon dem helst vita. Det här lilla växthuset köpte vi båda två samma sommar, men mitt blev blått. Blå keramikklot har vi båda två. I flera år köade vi tillsammans en tidig lördagsmorgon i maj för att fynda på en årlig kruk- och växtutförsäljning som tyvärr upphört (min gissning är att det hade med nya kassaregisterlagen att göra).Av någon anledning var det alltid väninnan som lyckades förhandla till sig de bästa priserna på den utförsäljningen, hon fyndade alltid så fantastiskt! Och det har hon fortsatt med. Ett stort nöje för henne är att gå på loppis och hitta saker som hon kan göra om, sätta sin egen prägel på. Måla vita.Varje gång jag kommer hem till henne måste jag gå runt och kika vad som hänt sedan sist, ändå missar jag massor av detaljer.Hon kan konsten att kombinera de mest udda ting så att magi uppstår.Självklart lyckades hon få ett parti gamla fönster till ett bra pris. Självklart lyckades hon få en kunnig och pålitlig hantverkare att bygga ett vackert lusthus av dessa fönster. Självklart fyller hon sitt lusthus med nya fynd hela tiden!
Och vi har den stora lyckan att få sitta i denna dröm för att äta kräftor!


Traditionen säger att U gör ansjovispaj, M står för kräftor, L för ost och bröd och jag för en chokladig efterrätt. I år kunde L inte komma, inte heller C som inte varit med på en tid. U, M och jag bestämde att vi träffas ändå, vi ville ju mumsa kräftor tillsammans!Så satt vi där och pratade medan augustikvällen mörknade. Det var lugnt och fridfullt och alldeles alldeles underbart!

12 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Men oj så härligt ,vill bara gå ut och göra en massa saker när jag ser sådant här ,vilken duktig väninna du har och kreativ .Och så gott ni åt för det såg jag på bilderna ,kramen Nette

BP sa...

Är du helt säker på att det "bara" är en väninna till dig och inte din förlorade tvillingssyster;-) Alla utsmyckningar som du visar skulle ju faktiskt stå hemma hos dig tycker jag, speciellt det blåvitrandiga huset, som är otroligt läckert! En glädje för en IFK supporter från Göteborg;-)

Unknown sa...

Vilket supermys. Härligt växthus, eller glashus...ett sådant skulle jag också önska mig. Det är något magiskt med augustinätterna.
/Kiki

Annette sa...

Jag håller helt med Beate här, bilderna hade kunnat vara fotade hos dig. Konstnärligt och vackert. Men vitt istället för blått då förstås ;) Så mysigt med sådana regelbundna träffar. Jag har ett väninnegäng som träffas och scrappar tillsammans, det är sedan tiden då jag hade webbutik. Det är alltid så mysigt, och vi pratar, pysslar och äter e hel dag från morgon till sen kväll. Om några veckor är det dags igen, och då skall vi vara hos mig igen, så jag skall fundera ut något gott till frukost, lunch och middag och fika däremellan.

Om jag hinner träffa några nu, med alla böcker som väller in..! Jag trodde ärligt talat inte att det skulle ramla in så många böcker under en så kort period. Jag har frågat förlagen, och överraskande nog skickar de :) Det kommer nog att bli lugnare under november – mars, när det inte kommer så många nya böcker. Som tur är läser jag snabbt och är strukturerad när jag läser. Jag antecknar, viker hörn och sätter i postitlappar under tiden jag läser, då tar det inte så lång tid att skriva recensionerna sedan, när man har helheten ganska klar för sig. Jag skall försöka förkorta recensionerna framöver, men jag vill ju göra böckerna rättvisa när jag nu fått i uppdrag att skriva om dem. Om man som läsare tycker att det blir för långt kan man ju alltid läsa början och slutet, och skumma igenom resten. Då får man nog en ganska bra bild av boken.

Ha en fin dag!

Beppan sa...

Förstår att du njöt! Vilken trädgård - och glashuset.... Kreativ dam det där också precis som du. Blick för vackra ting. Trevligt med traditioner. Dom ska man vara rädd om.

amo sin blogg sa...

Så fantastisk å ta med eit vidunder av ei kake
og besøke venner.
Takk for at eg fekk vere med i selskap :)

Janicke sa...

Fint och vackert alltihop. Bra för kropp å knopp!

Lisbet sa...

Verkligen underbart! Härligt har hon gjort det, din väninna! Jag blir riktigt inspirerad.
Önskar dig en fin helg!
kram

Eva Trillian sa...

Vilken magisk plats :) Det bor själ och hjärta där :)
Fint att du delar med dig - vilken inspiration!

Mias Mix sa...

Ni gjorde helt rätt i att träffas ändå! Kan ju bli en ny gång med alla :) Din kaka ser underbart smaskig ut!! Och så kul att se hur din vän har det. Precis som i en inredningstidning. Förstår att ni gillar att gå på loppisar och göra fynd tillsammans.
Sv: Det där med viktfördelningen på planet som du skrev om är en väldigt intressant fråga. Jag kan dessutom tycka att det borde vara en totalvikt för alla, personvikt + bagage.
Ha en fin vecka!!

Tove Steinbo sa...

For en vakker kveld! Og så vakre saker! Jeg skulle gjerne vært der! Hilsen Tove

Anonym sa...

Ojojoj, vilken plats, vilket hem... jag bara njuter och inspireras :) SÅ kul att få hänga med dig runt på olika platser. Det är verkligen en fröjd :) Kram