Sidor

05 juli 2023

Västkusten med Brucie

Förra måndagen lämnade vi ett soligt och stekhett Stockholm för att åka till ett regnigt och kallt Göteborg. Men ser ni? Precis när vi klev in på Ullevi så slutade det regna, trots gul varning och hot om både åska och skyfall!

Jag hade sålt mina ståplatsbiljetter när jag fick tag i sittplatser till Springsteens konsert. Visst, vi satt vid sidan, men ljudet var bra och Brucie suverän. Tycker synd om de som var på midsommardagens konsert. Den som planerade det datumet för konsert tänkte nog lite fel. Vem är pigg den dagen (jo, jag var, men då var jag hemma). Denna måndagskonsert blev min femtonde med Bruce, om jag har räknat rätt.

Nästa dag hängde regnet i luften och vi åkte till glasbruksmuseet i Surte, det som vi inte hann med när vi var i trakterna 2021.

Ett mycket trevligt museum som innehöll mer än glashistoria, väl värt ett besök!

Här ställde lokale smeden Martti Risku ut och vi fick en mycket trevlig pratstund med honom.

Sedan for vi norrut en liten bit, till repslagarmuseet

med sin långa bana som kunde förlängas ut över vattnet!

Fascinerande grejer! Och alltid kul med engagerade guider.

Lunchvåfflor hittade vi på Brobackens kaffestuga, jag valde en med dulche de leche, banan och grädde. Mmmmm ...

Sedan var det ju bäst att promenera ned några kalorier, så det gjorde vi.

På kvällen träffade vi väninnan som ska flytta. Vi tänkte äta middag på Pannhuset i Nääs fabriker, men de serverade bara paj och grillade mackor så vi blev lite snopna. Å andra sidan var sällskapet viktigast, så det blev chevre och fikon på min macka

och ett smaskigt bakverk till efterrätt. 

På onsdagen sken solen! Vi åkte till Botaniska trädgården och förutom alla växter fick vi se sådant som smeden från glasbruksmuseet berättat att han gjort! Både räcken

och halkskydd som såg ut som rötter på klipporna. 

Sedan inspirerades jag av en död trästam som fått ett mönster av borrhål.

Från botan åkte vi direkt till Ullevi och blev snart insläppta till planen. Jag hade spanat in att ena kanten kunde vara bra platser, så där hamnade vi - längst fram på bakre stå (främre stå släpptes inte till förköp, så de biljetterna hade jag inte skaffat).

Popcorn och öl fick bli min middag, de andra valde korv av olika slag.

Så blev det en ännu bättre konsert, med fullt drag från start. Alldeles, alldeles underbart!

Torsdagen? Ja, då regnade det igen.

Och vi gav oss ut på nya äventyr. Men vårt wifi är synnerligen instabilt, så det där med att läsa bloggar lär dröja. Tur att ni är luttrade!

5 kommentarer:

BP sa...

Med andra ord så gick du/ni på två konserter med Bruce, eller!? Har några bekanta som också såg konserten, fast bara en gång. De var jättenöjda dom också.

Anna i Portugal sa...

Avis på att du gått på Bruce-konserterna. Har sett alla på Ullevi och även den på Stadion på 80-talet. Brobacken brukar ha go fika, den du valde ser väldigt god ut.

Lena i Wales sa...

Du har varit riktigt nära mig! Roligt att du träffat vår gemensamma bekant också.
Surte och Älvängen också. Jag växte upp i Alafors, mellan dessa orter.
15 gånger med Bruce, inte dåligt det!
Trevlig söndag!

Maribel sa...

Hej Anni!
Vilken tur att det slutade regna då konserten började. Kan bara ana att det var braaa.. Spännande med repslagarmuséet. En massa godsaker, mums. Halkskyddet är ju toppen.
Ha det /Kram Marika

Vonkis sa...

Som en skickelse att det inte regnade under konserterna 🙂

Så snyggt det var med räcket och halkskydden, sånt där gillar jag. Antar att hålen i trädet ska fungera som insektshotell, inte bara jag som slår på stort då.