17 maj 2015

Ledig, varm och solig långhelg?


Som tidigare berättats här i bloggen flyttade Mellangrabben ut i torsdags. Men då fick ni inte hela berättelsen. Det var totalt fyra personers hem som flyttades runt på en och samma gång. Logistik, mina vänner!

Maken hämtade lastbilen och ställde in Mellangrabbens saker. Sedan åkte de till dotterns pojkvän och hämtade hans saker. Så åkte alla tre till farmors lägenhet, ställde ut pojkvännens saker och tog med det av farmors saker som hon skulle ha till till nya boende. Övrigt hade dottern med pojkvän packat och flyttat upp på vinden - ett minst sagt digert arbete. Så kördes farmors möbler till hennes boende, därefter åkte lastbilen till dotterns (egentligen mormors) lägenhet för att flytta in Mellangrabbens saker och ut dotterns. Jag hade fixat lunch och fika och kom i perfekt tid till det värsta jobbet. Till sist flyttades dotterns saker in till pojkvännens saker i farmors lägenhet. Gissa om alla inblandade var trötta efter detta? Speciellt grabbarna som bar möbler i fyra trappor i båda husen ...På fredagen njöt jag av min rådjursfria tulpanrabatt, sedan åkte maken och jag till Zetas handelsträdgård och shoppade. Och jag planterade.På kvällen var det risk för frost! Bara att släpa ut paraplyer och den markduk jag hittade i sena kvällen. Insåg varför min största hibiskus inte alls ser glad ut efter utflytten.

Men på lördagen var det ju soligt, om än kallt, så jag jobbade i trädgården; planterade humle, klematis och buskpioner mm.Och så idag. Spöregn hela dagen och bara tre grader kl 19. Jag har inte en möjlighet att täcka växterna som är genomblöta utan kan bara hoppas att inte hela eländet fryser till is.

Var är vårvärmen?

15 kommentarer:

Violen sa...

I den stora flyttkarusellen gällde det att hålla tungan rätt i munnen! Så glad jag blir över dina paraplyer som skyddar växterna mot frost, de är riktigt läckra!

Semester & Mat sa...

Kan tänka mig att denna flytthelg krävde viss logistiktänkande :)

HelenTh sa...

Oj, villen flytthelg, bra gjort att få rätt saker till rätt plats!! Kylan är vi också less på, har haft ullunderstället på hela helgen vid utomhusaktiviteterna.

Beppan sa...

hörde att Spanien och Portugal har rekordvärme. Vi får be dom skicka lite till oss...

Vilken logistik kring flyttarna! Inte dåligt att fixa den...

BP sa...

Alltså turerna om flytten var minst sagt snurriga. Ser ut som Östermalm;-)
Å vad du har en massa paraplyer! Införskaffade för räddningsaktioner ser jag, inte nödvändigtvis för egen användning över huvudet om man säger så;-)

Å vädret får mig bara deprimerad - det regnar än därute. Å det började igår klockan 18:00 - suck...

Malys krok sa...

Her var det sannelig mye flytting! Litt av en jobb å være med på det alt sammen! Jeg har aldri tenkt at det gikk an å sette paraply over planter. Måtte vel være vindstille, ellers ville vel paraplyene dratt avsted på egen hånd. -Margit-

Susjos sa...

hm, nu hänger jag inte riktigt med hur alla flyttade,men det verkade ha funkat bra?!
Håller tummarna för alla dina växter!!!

Nica sa...

Så sjukt bra logistik! :)
Blir apavundjuk på att ni har två lägenheter som kan nyttjas av ungdomarna, så himla, himla bra! Hur göööör man? Jag står bara villrådig inför hyresrätter (finns inga) till bostadsrätter (inga pengar) - och att barnen kommer att leva hos oss till trettioårsåldern :) Nå - det finns värre saker. Älsk!

Barbro sa...

Inte illa att ställa rätt sak på rätt plats! Förstår att bära och släpa upp och ner för trappor, känns efteråt. Verkar ha varit en hel del tankegympa också.

Eva Trillian sa...

Verkligen välplanerad logistik! :) Där fick ni mycket gjort!
Ja, var är vårvärmen? Den är nog och vilar upp sig vid medelhavet - orkade inte med det hårda arbetet här ;)
Önskar dig en varmare och skön ny vecka!

Anonym sa...

Ja du.. det undrar jag också... alltså var värmen håller hus för nu är det inte kul! Ska man behöva vinterkläder i mitten på maj?? Näe, absolut inte. Men wow så fascinerad jag blev av er flytthelg. Här kan man snacka logistik och planering. Och sicken tur att någon ordnar med påfyllnad av energi för det behövs en sån dag. Underbara bilder och berättelse.

Janicke sa...

Puh, vilken flyttkarusell! Smart av er att klara allt på en dag.
Så fint med tulpanerna o hjärtana!
Det blev ingen is, förstår jag, men vilken rysare. Fy tusan vilket regnande. Måtte vi snart få sol och värme.

Anita Malta sa...

Bara att läsa hur hela flyttkarusellen förflöt gör mig helt snurrig ! Men nu har alla saker fallit på plats, så även i mitt hjärnkontor ;-)

Härlig bild på tulpanrabatten som skonats från rådjur och så bra att ha många paraplyer till hands trots risken att de blåser all världens väg med vinden. Eller du har förstås något knep att fästa dem.

Tre grader i mitten av maj låter inte kul och hoppas hoppas dina fina växter inte förfrös. Men tänk att en så enkel bild som den sista kan vara så vacker !! Kan bero på färg och spegling eller vad tror du ;-)
Vårvärmen ?? Den är här på ön i medelhavet. Visseligen försvann värmeböljan vi hade förra veckan men runt 20 är behagligt nog det med :-)
Hoppas på en vårlik kommande vecka "därhemma" i norr. För din och dina växters skull !!

kissed by an angel sa...

Oh Anni, it looks as if you had a lot of work in the last days.
If I understand the translater right, your son left the nest and your plants have cold and wet feet...
It isn't easy for parents if the children go away...it's a new phase of life with lots of changes.
Unfortunately I didn't understand where he is went...far or near from you...The most sentences make after the translation no sense.

I hope you and your pretty plants will have sunny and warm days soon and you can enjoy your time!!!
Warm hugs,
Katrin, who also likes your pretty new (old) candleholder and the sign of light in your words :)

Mias Mix sa...

Ja snacka om logistik! Med bra planerande löper det ofta på problemfritt :)
När du skriver rådjursfria rabatt kommer jag just på att rådjuren har ju inte varit här heller i år. De brukar alltid äta upp tulpanbladen innan tulpanerna ens kommer upp. De har kanske äntligen förstått att de ska hålla sig i skogen :)
Ha det bra!