Sidor

22 september 2016

Platta ölflaskor med färg och tillbehör


Inför utställningen gav jag mig på ett antal ölflaskor som sparats sedan ganska länge. Efter att ha tagit loss etiketterna skvätte jag Glassline paint i olika kulörer och olika mängd i flaskorna. Alla färglager behövde torka innan nästa lades på och det tog tre-fyra dagar per färg. Köksbordet blev belamrat av flaskor i olika stadier av torkning och färglager.När färgerna torkat skvätte jag i lite glittrande mica-pulver i flaskorna.Jag gjorde en krok av järntråd som jag förde in i halsen på varje flaska.Så lade jag in alla i ugnen och programmerade ett full fuse-program. Hoppades att ingen flaska skulle rulla runt och fastna i någon annan.Ett dygn senare var ugnen klar och jag målade den platta baksidan med glas- och porslinsfärg som härdas i köksugnen.På några flaskor ritade jag ett sjömärke med guldpenna, som också fick härdas i köksugnen. Sedan hängde jag på en av mina segelbåtar.Andra flaskor fick ett öde ö-tema med guldpalm och löst fiskskelett.Vissa fick vara helt utan guld.


Mina tio flaskor fick följa med på utställningen och idag är sex av dem sålda. Om det kan kallas succé vete sjutton då det är en och samma man som köpt dem alla, vid fyra olika tillfällen. Igår sa jag till honom att jag skulle sätta röda prickar på de sista fyra så att han inte köpte dem också. Man måste vara rädd om sina stamkunder.

9 kommentarer:

Violen sa...

Läckert! Mycket jobb för dig att få fram de sköna flaskorna men du fick lön för mödan!

Nette Cecilia sa...

Den formen har några flaskor hos mig men dom fick en oasis limmad på och diverse torkat.Det där var ju riktiga konstverk du gjorde ,GILLAR ,kramen Nette

Paula i pörtet sa...

Men så snyggt! Fattar inte processen hur det går till när de blir platta, flaskorna, men spelar ingen roll, kan gott förstå honom som kände ha-begär! Du är fantastiskt duktig och har tålamod, det behövs vid sådant hantverk!

anemonen sa...

Ja jag kan inte annat än beundra dina flaskor.De är urtjusiga. Tur att ni konstnärliga finns för oss som inte är det så vi kan förgylla våra hem med era alster.
Jodå vi har delat på oss för min man hade två hus, och som pensionär är det inte lätt att hålla två hus idag så han har valt att flytta då han inte har någon som helst anknytning till orten han flyttar från och inte jag heller så vi beslöt att flytta åt varsitt håll och jag är lycklig nu med mina vänner i närheten som jag saknade så förr och han blir glad att komma närmare naturen och sin familj. Han vill vara i skog och mark varje dag för att må riktigt bra, och jag i stan med många vänner och kulturliv. Så nu är vi nöjda båda två och får hoppas att det kommer fortsätta att bli bra. Mön var dejligt och vi längtade dit innan vi kommit hem och vi besökte massor av loppisar men det var svårt att pruta och mycket ville jag ha. Jag köpte en silverbrosch (jag älskar broscher är lite gammalmodig ibland) och så köpte jag vackra handbroderad näsdukar och gubben min köpte en urläcker lykta till sitt nya hus och det blev ett facilt pris på den. VI kunde handlat hur mycket som helst. Vad gäller foton blev det inte mycket fotat men jag får väl lägga ut dem jag tog i ett separat inlägg på bloggen. Nu har vi bråda dagar med packning och sådant som hör flytt till. Min flytt är ju klar så nu är det min tur att hjälpa honom.

Mias Mix sa...

Så himla kul att se dina konstverk! Både dessa fantastiska flaskor och tavlorna i förra inlägget. Ja tavlorna är nog mer i min smak. Men så rolig idé med flaskorna. Och så jätteroligt för dig att det även går bra med försäljningen :) Grattis till det!!
Sv: Ja det var jätteroligt att träffa våra kära bloggvänner! Och faktum var att när Anita och jag skiljdes åt tänkte hon först promenera bort till Gamla Stan. Då sa jag att tänk om vi bara visste VAR din butik ligger och OM du jobbade den dagen. Då hade jag promenerat med henne och hälsat på dig också! Det får helt enkelt bli en annan gång. Drömmer fortfarande om att ordna en stor bloggträff för alla som kan och vill :)

Mias Mix sa...

Glömde svara om knäcket. Har gjort om receptet och bakar det helt glutenfritt. Blandar majsmjöl, havremjöl, mandelmjöl. Ibland har jag i fiberhusk, bovetemjöl mm. Och när man har glutenfria mjöler behöver man mycket mer vatten. Annars som förut med alla fröer :)

BP sa...

Dina flaskor är ju såååååå coola! Minns "ursprungsversionen" av dessa tillplattade flaskor - måste ha varit på 1980-talet eller så. Då var dom vita och hade någon käck (=tråkig) text. Inga konstverk med andra ord. Men dina är ju så himla läckra. Å om en enda kund köper hela 6 stycken - säger bara stort GRATTIS. Det är bara att tacka och tar emot.

Fråga: Varför anger du aldrig priser till dina alster här på bloggen. Tror att många skulle vara intresserade att veta vad dina verk kostar. DS.

Vonkis sa...

SÅ häftigt med platta flaskor och lärorikt att se vilket arbete som ligger bakom.

Janicke sa...

Men vilka idéer du får, vilken kreativitet!
Så läckert.