Sidor

08 september 2009

Varning för eggande bilder

Man kan tro att vi bara har ätit under vår tjejhelg, men vi hann faktiskt med lite annat också. Allt är inte lika kul att fotografera, så då blir motiven kanske lite enahanda. Men så var det gott också!

En tvåtimmars bilresa tog oss till vårt mål, en hemtrevlig liten stuga vid en badsjö i Sörmland. Jag ansvarade för maten och hittade inte valnötterna till kvällens middag. Suck. Vad mer hade jag glömt? (Jo lakan, visade det sig.)

Bara att tänka om och tillaga lördagens tänkta middag istället; färdiga laxpaket från Lidl. Lättlagat och gott. Vaniljglass och portvinsinkokta plommon till efterrätt.

Efter middagen började filmfrossan. Trodde vi. Dessvärre ville dvd-spelaren inte som vi, så till sist fick den bestämma vilka filmer som skulle ses. Allt accepterades nämligen inte. Men musikalen Hairspray passade utmärkt, den är ett riktigt glädjepiller!

Vid midnatt kom sms från dottern, med versaler: MAMMA BROKEBACK MOUNTAIN ÄR VÄRLDENS FINASTE FILM!!!!


Man sover ganska tungt efter drink, vin, mat, choklad, film och gott sällskap konstaterade jag när jag såg mig i spegeln nästa morgon. Hade sovit på samma sida hela natten, så håret stod som en tuss svinto - men bara på ena sidan...

Vi satt länge länge och åt frukost (en av tjejerna hade med sig två olika hembakta surdegsbröd, mycket godare än mina) till Sweeney Todd. Härlig kombination, eller hur? Jag kan se den filmen hur många gånger som helst, tror jag. Och värdinnan som avskyr allt vad Tim Burton heter, stod faktiskt ut hela filmen. (Nog klarade ni fototrissen i förra inlägget?)

När vi klädde på oss hittade jag mina valnötter, de låg så fint där de skulle i packningen. Ok. Då behövde vi i alla fall inte köpa nya.

Sedan var det dags för utflykter. Plötsligt fick vi lite bråttom till Jürss Mejeri, tänk om de stängde redan kl 13? Ingen fara, vi hann handla i lugn och ro, provsmaka också. Mums. Mönsterosten hade jag provat på min födelsedag, så den ville jag ha, sedan blev det en bit Sörmlands Ädel också (och när jag väl kommit hem visade det sig att jag tagit värdinnans ostar och hon fått mina, stackaren - hon som köpte den goda Linneaosten också...). Fyra olika ostar köptes till lördagskvällen.

Till kylen med ostarna och sedan till outletförsäljningen Lager 157. Jisses, vad med kläder! Vi hade mjukstartat med prylshopping på Serholts outlet och med en god och billig lunch (bilden visar bara min chai latte och den sliskigt söta snickerskakan, men jag väntar på min varma panini med mozzarella) på den läckra uteserveringen. Mycket stilrent och annorlunda med betong- och trämöbler!

Efter en lång vandring bland alla kläder var vi tre pojkmammor som kom ut med kalsonger till våra söner. Haha! Vete sjutton om flickmamman handlade alls? Jo, jag köpte två par jeans till Lilleman också. Ringde hem till storasyster som fick mäta på de jeans som låg hemma och skickade sedan en expedit att leta efter måttband. Nu behöver de tvättas och kanske krympa lite i torktumlaren, men då ser jag att de inte ska torktumlas! Dumheter! Varför skulle de inte klara det? Lika irriterad blev jag på en underbar blå flätstickad tröja i ren bomull som skulle handtvättas. Där blev det inget köp.

Med bilen full av kassar åkte vi till svampskogen. Små, små, pyttesmå söta röd-gula trumpetsvampar i mängder. Bara att sucka och önska nästa svampplockare all lycka. Men ett större bestånd av svart trumpetsvamp fick vi glädja oss åt och några gula kantareller, men inte så många.

Dessutom är de mäktiga stenstolparna som markerar gränsen in till Harpsund väl värda en resa, bara de. Liksom den vackra mossklädda muren som följer vägen.

På lördagskvällen åt vi pasta med valnötter, skinka och tomater, en lättlagad och ljuvligt god rätt från Lotta Lundgrens blogg, åt våra goda ostar, såg mera film (första delen av Les Miserables, men där var vi eniga om att strunta i del två, och den där Hallström-filmen jag skrev om tidigare som inte alls var något vidare bra.) Stupade isäng och vaknade till dimma.

Till frukosten blev det En lanthandel i Provence, en riktig liten filmpärla. Efter packning och städning tog vi vägen via Saltå Kvarn hemåt. Ojojoj, vilken god lunch vi fick där, getosttoast med rödbetor och morotssallad. Lite väl frikostigt med honung på, men gott var det minsann! Så även de läckra små bakverken...

Och så slutade vi resan med shopping i Saltå Kvarns butik; mjöler, müsli och gudomligt surdegsbröd. Jag hann precis packa upp alla mina saker innan familjen som firat en släkting på slottslunch (så har de det, stackarna, när mamma inte är hemma) kom hem.

Törs jag tillägga att vi hade fint väder hela helgen? Inte en droppe regn, desto mer sol och värme...




13 kommentarer:

Cari sa...

Det var verkligen en underbar helg vi hade. Och nu har jag läst i boken "Varför kvinnor kommer ihåg och män alltid glömmer" varför det är så viktigt att vi träffas och har det bra tillsammans. Vi "tend and befriend" (sköt om och skaffa vänner). Det hjälper oss att klara stress.

Ann/Kattila sa...

Vilken härlig helg! Och med filmen "En lanthandel i Provence"! Den har jag också sett och gillade så. Och så shopping också förutom svampplockning! Oh!!

Maken hade plockat svamp häromdagen och hittat massor av gula kantareller och tom trattkantareller redan, några bara, men han hade också hittat "mutationer mellan de båda" som han sa. Gula men med tratt och hål ner i stammen/stjälken. Jag tror det är röd/gul trumpet, n'est-ce pas?

Mia S sa...

Vad avundsjuk jag blir, det där låter så härligt, underbart och väldigt mumsigt.

Kramen ♥

Janicke sa...

Mumsig helg, du!

Titti sa...

Hej

Jag som än en gång inte ansåg mig ha tid att följa med(det hade jag i och för sig inte) känner mig väldigt avundsjuk. Vilken underbar helg ni verkar ha haft- nästa år då så.....

Kram Titti

Razzy sa...

Låter som en jättehärlig helg :) lite avis på solen....... å ja allt det goa också så klart ♥

Anonym sa...

Jag tycker att du ska se Hallström filmen i lugn och ro. Den är mycket bra. Skådespelarna gör filmen när historien haltar.
Det är vacker film även om den inte är en fem poängare.
Hälsar
Ellendellen från VK

Britten sa...

Om ni bara har ätit på era träffar?????
Hmm...jag tror säkert ni druckit en massa gott gott till....rätta mej om jag har fel!!!

Anne-Lie sa...

Men vilken härlig helg du haft - igen;-))
Maten är som alltid central men jag funderar bara hur du kunde fixa en helg utan en enda räkmacka!

Tusen tack för presenten som kom fram idag!!!! Den kommer att komma till användning var så säker....

AH sa...

Vilka fina matbilder! Inspirerande och aptitretande på samma gång.

emma sa...

Men åh så härligt det låter! Fina bilder och en härlig berättelse :). Sörmland är ju dessutom så otroligt vackert!

Angående handtvätt så tycker jag att det brukar fungera bra i ylleprogrammet (om tvättmaskinen saknar handtvättsprogram). Det gäller bara att se till så att centrifugeringen är helt avstängd ;).

Anonym sa...

Ja det såg ut som ni haft en helmysig helg.Och ni åt tydligen jättegott också, den där getosttoasten såg verkligen god ut.
Ha det bra
Mia

Ann Charlotte sa...

Kommenterade i ditt förra inlägg jag, men det var här jag skulle säga - härlig underbar läsning! Dreglet forsar i mungipan!
Ha dä gött♥