Sidor

01 augusti 2023

I Belgien fanns resans drömboende

Jag hade bokat ett riktigt billigt hotell i närheten av Duisburg Landschaftpark för att vi inte skulle ha långt till sängen efter fackelguidningen. Äkta lågpris mitt i stadens turkiska kvarter.

Men rummet var väldigt stort och bekvämt. Parkering fanns på gatan och festen som var högljutt igång i festlokalen när vi checkade in var helt slut när vi skulle sova. Restaurangen på bottenvåningen hade nog varit stängd i flera år, den gav ett sorgesamt intryck, minst sagt.

Och vad tror ni hände? Vi försov oss! Frukosten serverades till nio och vi vaknade kvart i! Maken rusade in i duschen och sedan ner för att försöka hämta upp lite frukost till rummet, men det var helt lugnt. Vi kunde komma när vi var klara. d v s när jag duschat och klätt på mig.

Så. Ett bedagat lågprishotell i slitna kvarter kan vara en väldigt skön plats där man sover ostört!

Dessutom visste jag vart vi var på väg. Denna dag var det bara en kort bilresa eftersom vi skulle checka in på hotellet i belgiska Heyd redan kl 13. På en smal lantlig väg låg detta ställe. Receptionen är innanför den lilla dörren till vänster om stolarna.

Från andra änden av huset syns entrén till hotellrummen, alla med olika dekor och inredning.

Det mest udda och samtidigt mest populära rummet är denna trojanska häst. Här finns plats för en hel familj och den egna ingången är till höger om hästrumpan.

Men vi hade en egen parkering på andra sidan vägen, med egen spång in till vårt boende.

Och där stod den! Vagnen vi skulle bo i!

Här i änden på vagnen var entrén. Här fanns bänkar att sitta på och ett bord på dörren som gick att fälla upp om man ville sitta ute.

Så öppnar man dörren och ser in i härligheten. Två fåtöljer vid dörren, kök till vänster och matplats till höger. Mycket personligt inrett. Mycket.

Jag vänder mig tillbaka mot ytterdörren, då ser det ut såhär. Fåtöljerna är otroligt låga, ser ut som barnstolar, men är riktigt sköna.

Vidare in i vagnen, genom en öppning med draperi, finns badrummet. Badkar med dusch till höger

och toa bakom ett blyinfattat fönster till vänster. Ingen privacy alls. Maken fick gå ut ur vagnen när jag skulle på toa och jag gick självmant ut när han skulle dit. Någon måtta får det vara!

Vänder mig om igen och fotograferar genom dörröppningen ut i vagnen.

Här syns köket lite mer, köksskåpsdelen av vagnen var utbyggd.

Så. Sista öppningen med sin speciella form och sitt matchande draperi.

Här fick vi klättra upp och in i sängen. Så charmigt! Vid fotändan fanns en tv, men den såg vi inte på.

På mitt Instagram @annis_vardagsnjutning kan ni se en film från vagnen, ackompanjerad med stämningsfullt knarrande golvbrädor.

Vid incheckningen fick vi en liten korg med en flaska aperitif och två små glas, men vi hade ju inte ätit lunch än! Receptionisten hade sagt att det fanns flera mataffärer nära, så vi gav oss iväg

men stannade när vi såg denna skylt. Lite ostar och bröd räcker ju långt!

Vi köpte tre olika sorter, några tomater och bröd. När vi ville förstå skillnaden mellan de två bröd som fanns tog damen i disken fram ett lexikon. Jag förundrades över att hon skulle ha ett på svenska - och alls förstå att vi var svenskar - men när jag såg på det så var det ju mellan franska och flamländska! Det blev många glada skratt!

Efter vår lunch satt vi i vagnen och läste och mös, sedan åt vi resans godaste middag på restaurangen bredvid hotellet, men det blir ett eget inlägg. När vi kom tillbaka till vår vagn var lamporna längs spången tända. Så mysigt!

Nästa morgon serverades frukosten i en korg vid dörren. Några saker fanns redan i kylen

men nu fick vi nybakat bröd, croissanter, nybryggt kaffe och te plus alldeles varm äggröra i portionsformar.

Detta var resans höjdarboställe! Ni hittar hotellet här: La Balade des Gnomes och ni bara MÅSTE kika in i de olika rummen på sidan!

12 kommentarer:

Lena i Wales sa...

Wow, vilket boende. Det skulle jag vilja testa.
De flesta hotell jag besökt har jag glömt bort, men några speciella finns kvar i minnet. Hade jag bott i denna vagn, hade jag säkert också kommit ihåg det. Så kul!
Ha det bra!

Maribel sa...

Hej Anni!
Det ser verkligen kul och mysigt ut med en egen vagn. Så fint med belysningen i mörkret och bron. Den Trojanska hästen är något speciell. Hur kommer man på en sån idé. Men förstår att den är populär.
Ha det bra /Kram Marika

Anna i Portugal sa...

Älskar verkligen såna där unika ställen! Det personliga gör en sån enorm skillnad. Och vad härligt att ni sov så gott på budgethotellet.

Violen sa...

Häftigt att bo i en zigenarvagn! Härliga bilder från detta unika hotell!
Ha det gott!

Matilda sa...

Vilket spännande hotell! Kul att boendet även blir en del av själva semesterupplevelsen :)

BP sa...

Originellt som bara den, men ingenting för mig. Alldeles för mycket av det goda om man säger så. Gillar dock touchen med att servera en flaska aperitif och frukosten i korgar från 1960-talet. Tur att badkaret var nytt och dessutom svart med guldtassar:-)

Hannas krypin sa...

Men wow vilket fantastiskt boende. Dit vill jag åka. Ser ut som en fantastisk resa ju!

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Det här var verkligen något alldeles extra och framför allt, annorlunda! Förstår att det var givande att bo där. Trevligt med belysningen på kvällen. Och så korgen med frukosten. Jag måste säga att det är så fantastiskt med dig, du hittar alltid de där speciella platserna att besöka och att bo på.

Kram

J. S. Vila sa...

Beautiful photographs of this curious place. Interesting for to visit.

Barwitzki sa...

Jag blev helt förvånad över ditt vackra fritidshus...som du kunde använda...vad fint. Jag gillar.
Tack. Det var ett nöje att vara där.
Hälsningar till dig. Jag önskar dig en underbar helg.
Hug from Viola

Vonkis sa...

Men vilket ställe! Vagnen var verkligen ljuvlig och jag ska genast klicka på länken och spana in den trojanska hästen.

Jossu sa...

Vilket ställe! Jag älskar inredningen, som att kliva in i en sagovärld. Och omgivningarna verkar väldigt grönskande och rofyllda.
Jag ska genast titta in på hemsidan, för jag är verkligen nyfiken på hur dom andra rummen ser ut.