Sidor

26 augusti 2023

Klippta buskar och gott te i Jardin de Ballue

På vägen till vårt hyrda hus längst ut i Bretagne besökte vi ännu en trädgård, Jardin de Ballue. Vi hade en ganska dryg bilresedag och behövde en bensträckare, så parken låg bra till. Parkeringen låg på ena sidan om den lilla landsvägen och entrén var en öppning i häcken mittemot.

Vi gick in i entrébyggnaden, betalade entré och gick (äntligen) på toa. Sedan såg vi de fina kakorna som serverades på kaféet och slog till. Klart att vi skulle börja med fika! Ungdomarna som skötte entré och kafé skickade ut oss till sittplatserna så skulle de komma efter med vår beställning.

Men hur skulle vi kunna välja sittplats i denna charmiga miljö? Vi var dessutom ensamma, så i hade alldeles för många bord att välja mellan.

Som om det inte var svårt nog så fick jag dessutom välja te från en lista med utsökta varianter - teer som dessutom såldes i butiken. Sådant gör mig lycklig. Det är inte kul att som tedrickare få en mugg varmt vatten och en påse. En kanna med löste, det är något annat!

Och ja, kakan var också god :-) dock inte i tysk portionsstorlek ...

Styrkta av godsaker gick vi vid sidan av den vackra stenbyggnaden

förbi hortensior (då hade jag ännu ingen aning om hur många hortensior jag skulle se i Bretagne!)

och flera formklippta buskar.

Sedan öppnade sig trädgården och det var inte bara växterna som stod för konsten.

Här fanns flera stora och annorlunda konstverk

men också konstnärligt anlagda trädgårdsrum

och långa siktlinjer.

Den här dungen av höga raka stammar var en upplevelse som inte kom till sin rätt när jag försökte fotografera inne i den. Men så var den ju vacker på håll också.

Blåregnsgången är säkert helt magnifik när allt blommar, nu var det bara på vissa ställen det fanns blommor. Jag fick i alla fall en känsla av hur här kunde se ut.

Nu hade vi kommit runt byggnaden till den stora öppna platsen med klippta buskar

och en magnifik vy!

Ja, den här sortens trädgård kräver onekligen sina trädgårdsmästare. Kul att se och inspireras av, ett bra stopp på vägen västerut!

4 kommentarer:

Anna i Portugal sa...

Vilken fin trädgård! Så många härliga trädgårdsrum det fanns där. Skön lördagskväll!

Maribel sa...

Hej Anni!
Vilken underbar trädgård, ja det krävs nog en hel hop av trädgårdsmästare.
Vackert och kul att se.
Ha det gott /Kram Marika

Anna sa...

Så otroligt vackra bilder! Visst bor du i sthockholm? Kommer att komma ner den 23 oktober. Ska förhoppningsvis få göra min sista op i den här historien, som började 2019. Och var har du din butik? :D
// Kram

Lena i Wales sa...

Fin trädgård med stor variation!