Sidor

15 januari 2017

En batteriladdande helg


Mysfredag med alla fyra barnen hemma på lunch! Dottern kom förbi efter att ha varit hos tandläkaren. Mellangrabben försov sig, men kom när vi nästan hade ätit upp, Äldste sonen var äntligen ledig efter sin senaste inlämning och Lillhunken hade två timmars håltimme precis vid lunch!

Jag hade hunnit baka en kladdkaka och förbereda lunchen (tackolov för tillgångar i frysen när kylen ekar tom!).

Dottern hittade kassarna med julsaker jag lagt undan för att ta till Erikshjälpen och protesterade vilt mot vissa av sakerna som skulle bort, så de fick följa med hem till henne istället.På kvällen åkte Äldste sonen och jag via middag på Blå Porten (Budapestbakelsen är sonens, inte min) till den nya Skandiascenen bakom Cirkus för att njuta av en exklusiv spelning med Jason Mraz.Det är tredje gången vi ser honom. Första gången var på Fryshuset sist han var i Sverige, 2008. Då hade monsterhiten I'm Yours slagit igenom. Sedan åkte vi till Frankfurt 2012, en resa plus konsert som sonen fick i födelsedagspresent (tackolov för lågprisflyg och billiga hotell!).

Nu var det en enda spelning i Stockholm, på en miniturné med konserter i Köpenhamn, Oslo och Helsingfors. Det var huggsexa om biljetterna men länken till förköpsbiljetterna fungerade inte, så jag satt vid datorn i 2,5 timmar innan det fanns en fungerande länk och jag lyckats få mina biljetter! Det blev en bra överraskning för sonen när han fick biljetten i julklapp (speciellt som jag rimmat på den och sedan glömt att lägga den i paketet!).

Skandiascenen är en liten arena och Jason var helt ensam med gitarr, så det var väldigt intimt och mycket stämningsfullt.Han spelar just nu in ett nytt album i London, så den här turnén är ett avbrott i inspelningarna. Förutom sina välkända låtar spelade han också några från det kommande albumet. Vi var många i publiken som skrattade igenkännande åt texten i Chocolate och jag njöt lite extra när han i en favoritlåt (93 Million Miles) mycket passande stoppade in min favoritscen (Galaxy Song) från Monty Pythons film Meaning of Life - men den senare kände publiken inte igen!!!

Läste DN.:s recension idag och den journalisten tyckte att det saknades svärta i Jasons låtar. Tror jag det, här handlar det helt om feelgood och kärlek - det behövs, det också!
Resten av helgen har varit ganska lugn med en son borta på hajk. Maken har fotograferat av sin mammas diabilder, eller i alla fall en del av dem och jag har virkat en del, sett på film samt fortsatt med sortering och plock i olika gömmor.Idag drog jag äntligen igång med det blyinfattade fönster som jag började skära glas till redan i höstas. Jag känner mig ganska ringrostig, för det är ett bra tag sedan jag gjorde ett blyinfattat fönster senast, men nu flyter det på.

Ett längre inlägg om blyinfattat glas och sådant jag gjort finns här.

16 kommentarer:

Violen sa...

Klokt att koppla av och ladda batterierna så att du inte går in i väggen!
Lycka till med de blyinfattade fönstren och ha en bra kommande vecka!

Nette Cecilia sa...

Du har hunnit med mycket trevligt ser jag ,ha en fin vecka ,Nette

Susie på Stjärnarve... sa...

Ni verkar ha haft en härlig och mysig helg!
KRAM
Susie

Beppan sa...

Godis för både gom, ögon och öron.
Och så samvaro med nära och kära på det.
Recept för en härlig helg :-)

Susjos sa...

Underbar video med Jason Mraz, så skön musik, och vilken underbar text, jag fick tårar i ögonen och skickade videon direkt till sonen på Malta!

BP sa...

Ögongodis i alla bilder! Vilka bilder! Har aldrig hört talas om Jason Mraz. Tillkallade maken som tyckte "good voice". Bra med andra ord:-) Budapestbakelse har jag aldrig ätit (gillar ju inte sött), men den bakelsen var min chefs absoluta favo. Så sonen och chefenn min har nå't gemensamt här;-)

Anneli - A'la Foto sa...

Vilken underbar julklapp att få biljetter till en sån intim konsert med Jason! Då tar jag det som att du är ett stort fan av honom! Och den där kladdkakan ser verkligen rik och fyllig ut och väldigt kladdig! Supergod!

Helen sa...

Vilken härlig helg och fina bilder. Vilken lycka att du fick tag i biljetterna, det var en riktigt bra julklapp! Jason Mraz har enbart hört på radio men jag ska nog lyssna mer på honom. Det är fantastisk sång du delat.

KajsaLisa sa...

Du fick till konsertbilderna jättebra, mikrofoner som döljer brukar vara ett problem när det gäller artister som inte rör sig så mycket, men du fick till vinkeln

Lottisen sa...

Låter som en riktigt mysig helg! Att ladda batterierna kan behövas då och då, hoppas du får en skön vecka också!

Eva Trillian sa...

Blir glad av att läsa att Mraz inte bara är en favorit med bra musik utan även verkar ha bra smak i gammal (? tydligen?) humor! En brist i publiken att inte kunna sin Monty Python :/ Vår generation verkar brista i uppfostran av de yngre ... Men, ok - tiderna ändras, jag vet!
Är väldigt förtjust i blyinfattade fönster! Vilken bedrift att gör ett eget :) men det ska var du till det :) Händig och modig!
Hoppas veckan kommer med soliga dagar till dig!

Barbro sa...

Fin och omväxlande helg! Förstår att du njöt av musiken, den var mycket bra.
Särskilt den första låten. Har faktiskt aldrig hört den tidigare, men vi lever väl i vår lilla bubbla här uppe i skogen.
Hur katten och hunden går ihop har jag berättat om på bloggen.
Allt väl!

Olga T sa...

Men oj vad jag ville ha av den där kakan! Visst är det kul med live-musik! Gå på konsert med sina vuxna barn är kul. Känner inte till artisten. Får kolla upp detta.

Karin sa...

Är inte så hemma på popartister längre, och har aldrig hört talats om Jason Mraz. Lyssnade på din länk, och den helt underbar. Tack för den, jag ska leta upp fler låtar på Youtube.
Lycka till med ditt fönster. Så spännande!
Kram Karin

Unknown sa...

Inlägg fylld med härliga ting.
Gillar Jasons röst.
/Kiki

Åke sa...

Åhhh jag stannar på kladdkaka och grädde!!! MUMS :)