02 november 2009

Keso och goa tanter

Åkte till sta'n idag. Provsmakning av Keso med olika frukt- & nötblandningar. Gott! Det är inte helt illa att få gratis lunch och dessutom presentkort som genast användes upp i den stora mataffären vid Fridhemsplan.

På bussen hem satt två tanter 80+ och pratade. Det var uppenbart att de inte brukade träffas så ofta, trots att de bara bodde två hållplatser ifrån varandra. När den första gick av vinkade de till varandra. När bussen körde om henne vinkade de igen. Som små flickor som vill vinka och vinka tills man inte ser varandra längre. Omtanken och vänskapen gick nästan att ta på.

Jag blev lite varm i hjärtat.

När den andra tanten skulle gå av hade hon svårt att nå plingknappen. Jag plingade åt henne och hon berättade att hon hade lite svårt att röra sig. Skyllde på hösten. Hon tog några stapplande steg mot dörren för att vara beredd att gå av, men innan bussen stannade hann hon ta tre steg framåt i mittgången och tilltala en yngling som satt och pratade i sin mobil:

- Kära du, ta ner fötterna, det blir så smutsigt.

Kära du.
Undrar om någon sagt de orden till honom förut?
Och ja, hans fötter åkte ner illa kvickt.
Kära du.

10 kommentarer:

Sara sa...

Åh kära du så underbart! :)
Jag blir varm om hjärtat genom din lilla historia, så ljuvligt...

Kram

Anonym sa...

Kära du.
Så go du e!
Å bananer gillar du visst också:-)

Kattila sa...

Jag kan se det framför mig och det slår mig att fler kanske borde säga Kära du, när man vill skapa en förändring. Ska testa på mina hemmavarande barn idag!

Hero sa...

Vilken ljuvlig historia! Underbara tanter borde man få möta lite oftare. Tror jag ska köra med "Kära du" på skolan imorgon:)

Anonym sa...

Tänk att du var vid Fridhemsplan. Det var där vi tillbringade vår stockholmssemester, åtminstone väldigt nära F-plan. Åkte kanske med samma buss? Såg kanske samma tant? Men jag minns inte riktigt utseendet som du beskriver. Det var en modig tant, men hon kanske tänkte som en jag hörde på radio häromdagen, att "jag som är så gammal kan ju inte gå och vara rädd för att bli ihjälslagen".

Tack för dina roliga inlägg och fina bilder.

kram från kvintia som kommer att köra ett varv till...

Anne-Lie sa...

Tänk när vi är så gamla och fortsätter med våra irlträffar - det du;-))

Catarina sa...

Blir varm jag med. OCH VILKEN UUUNDERBAR BILD. Helt i min smak. Så där lite karg och förgänlig och snygg komposition...:-)

emsa sa...

Kära du så mycket jag missar här när jag inte hälsar på var dag!!
Men varm i hjärtat blir jag här inne!!

Ulla PE sa...

JA "kära du" är underskattat!

Boel sa...

Rolig historia som förhöjer känslan av bilden när man tänker på de två gamla damerna.