Sidor

24 mars 2011

Äntligen!

Jag fick ta hem ett alster jag var nöjd med - mitt fat med blommor!


Av bara farten gjorde jag då en skål med blommor på kanten också. Den gjordes utanpå en gipsform, vilket innebar att jag behövde använda tryckluft för att få den att lossna. Efter att den lossnat kunde jag fästa blommor på ovankanten och lite på insidan också.


Tänk att alla som går keramikkursen med mig, både på ordinarie måndagstid och extra torsdagstid, tror att jag är en pillig blom-, blad- och fjärilsmänniska. Snacka om att man kan påverka hur folk ska se på en!

Jag gjorde ytterligare en liten skål, likadan som i måndags, och en ny form av Lillemans hand.
Gjorde sista finishen på min stora kronkruka - sprickan finns kvar, men förhoppningsvis blir den bara som en dränering, återstår att se efter bränning!


De tre blommor jag glaserade i måndags fick nu glas i botten. Hoppas verkligen att de blir bra! Jag har gjort två till av samma sort, de står i skröjugnen och kan glaseras på måndag. Där står nu också fatet som ska få fjärilar fastglaserade.


Måste bara få visa att det är fler än jag som får sina alster förstörda. Här har en vit skulptur mjuknat i ugnen och fallit ner på någon annans fat. Glaserats ihop. Inget kul alls.


För att ytterligare spä på min längtan till måndag sa kursledaren att jag gärna fick gjuta mer lera också - jag hittade två fina formar som jag gärna vill utnyttja. Hur ska jag hinna allt jag vill göra?

7 kommentarer:

4U2 sa...

Vad du hinner! Spännande!

Anne-Lie sa...

Härligt att du mixar keramik och glas - kan bli hur spännande som helst!
Tänk om de tror att du är en "grön" människa oxå när du ju är hel blå;-))

Ulla P E sa...

Men visst har du ju en pillig sida också! Det är väl bra att inte vara ensidig?

Stattinskan sa...

Gud så skicklig du är - öppna butik ;-D

Pockethexan sa...

Vilket fat, det med blommorna, helt underbar kan man beställa?<;p

Fast fatet med den vita skulpturen i är något helt unikt, installationskonst helt enkelt, har sin tjusning också fast lite svår att äta fil på...

Jag skulle verkligen vilja gå på din glaskurs, hur är det med platser är jag för sent ute?

Kramis!
<;D

Maria sa...

Så fina grejor du gör! Gillar verkligen fatet med blommor =)

Cari sa...

Du är otroligt duktig.