Sidor

22 mars 2011

Bildlöst avsnitt i följetongen

Hann inte fotografera igår, det var trångt vid glaseringen och ont om tid att hinna med alla moment. Jag lämnade lokalen en kvart efter kursslut, då kunde jag inte gärna ställa mig och fotografera också.

Alltså blir detta mest anteckningar till mig själv, så jag vet vad som gäller på torsdag!

Jag glaserade mitt fat med blommor, vit blank glasyr på hela fatet och duttar av ljus kristallgrön på blommorna. Ett experiment, en annan deltagare hade fått så läcker turkosblå färg på det sättet.

Glaserade också tre av mina stora blommor, ett lager matt jeansblå och ett lager blank duvblå. Ett experiment även det, samma deltagare som ovan hade fått en härlig Anni-blå färg när hon gjorde så. I botten av dessa ska jag smälta glas, så det måste jag ta med på torsdag!

Ytterligare två blommor, min ödletassform och den gjutna skålen finputsades och åkte in till skröjbränning, däremot stod mitt fat till fjärilarna kvar på hyllan när jag gick.

Min gigantiska kronform verkar spricka, jag ägnade lite tid åt första hjälpen, men risken är att allt måste kasseras på torsdag...

Till sist gjorde jag två skålar, en liten och en stor, med hjälp av gipsformar. De blev förmodligen lite för tunna, får se om de helt tappat formen när jag kommer tillbaka. Jag har köpt dekaler och skulle så gärna ha några alster att fästa dem på!

5 kommentarer:

4U2 sa...

Mycket på G alltså!

mammakero sa...

OJOJOJ!! De skulle du haft bild på i söndags, snacka om att vara på G!
Du hade en liten önskan om att se hur maken såg ut i färdigt skick. Jag nappade på idéen och lade ut några bilder om du vill se...!

mammakero sa...

HAHAHAHA!! Vad dumt!

mammakero sa...

Jag kör på det automatiska och skriver inte in för hand utan använder det datan "minns". Ska kolla om jag inte kan göra på ett annat sätt till dej!

mammakero sa...

Var tydligen tvungen att skriva manuellt, det automatiska funkar inte här...