Sidor

14 mars 2011

Party party partyhelgen!

Först tjejmiddag på fredagen. Det är mysigt att duka fint, tända ljus och förbereda för sina gäster.


Mellangrabbens gamla BVC-gäng, vi har känt varandra i 15 år nu. Vi var BVC-sköterskans första babymassagegäng, så hon hade ett extra varmt öga till oss. Hon gillade förstås att vi fortsatte att hålla ihop. När sköterskan så småningom gick i pension, bjöd jag hem henne till en av våra middagar


Hela fredagens meny finns på Dubbelhakornas välmående -  mycket uppskattad!

På lördagsmorgonen tyckte Lilleman att vi var för långsamma. Han ville bli firad! Ja jisses, som han längtat efter denna födelsedag, hans tionde. Han kom tassande nedför trappan för att fråga hur länge han skulle behöva vänta och när jag såg att tårarna var nära, var det bara att väcka syskonen. Här fick minsann ingen sova för länge!


Med en bricka full av paket, en tallrik Legobitar av marsipan och varierande skönsång från sömndruckna syskon blev han till sist grattad på sängen. Och nöjd. Mycket.


Under dagen hann vi med att handla mat inför kvällen, köpa fyra stolar som dottern hittat på Erikshjälpen och nya fotbollsskor till Lilleman. Så blåstes det ballonger. Man ska ha ballonger på kalas! Jag valde Djurgårdens färger eftersom det även var Djurgården IF:s officiella 120-årsdag. Hurra Hurra!


Jag tog in 12 stora glasfat från ateljén som jag serverade maten på. I botten på varje fat lade jag en bädd av blandad grönsallad, gurkbitar och småtomater. Fortsatte med en krans av nachips. I ugnen värmde jag färdiggrillade kycklingben (Guldfågelns frysta) och i fritösen friterades panerade lökringar och cheddarfyllda jalapeños. Allt portionerades ut på faten tillsammans med lite kalamataoliver och serverades med guacamole, tacosås och separata jalapeños.


Egentligen skulle jag haft några bitar grillade revbensspjäll också, men jag lovar att alla blev mätta som det var!

Till sist serverades äppelkaka till Lilleman och chokladtårta till oss andra.


När Melodifestivalen började åkte en del av gästerna hem, men mormor och morfar som kört hem från Sälen för att fira barnbarnet stannade kvar.

På söndagen åkte familjens manliga del till stan där Lilleman hade kalas för några kompisar på Laserdome. Att storebröderna följde med gjorde allt förstås ännu roligare! Själv fick jag några välbehövliga timmar ensam hemma eftersom dottern jobbade.

Men jag blev lite chockad när de kom hem. Har det gått fullständig inflation i presenters värde? Av en kamrat fick Lilleman 260:- i present!


Han hann spela lite på sitt nya Little Big Planet 2 innan det var dags för ridning i stallet, direkt följt av fotbollsträning. När han kom hem var en av hans farbröder här för att fira honom, men vi hann se handbollen först ;-)

Det var en väldigt nöjd tioåring som kröp i säng och läste första kapitlet i en födelsedagsbok den kvällen...

4 kommentarer:

Happy sa...

Låter som en helt underbar helg för din son :-) Ja du, man får ju ingenting för 50 kronor längre, ju äldre de blir desto svårare blir det att hitta vettiga prylar tycker jag. Men samtidigt kan man ju inte handla för 250 spänn när de ska på kalas. Det dyraste jag kommit upp i är 140 kr, men då var det en nära vän till prinsen.

Kram!

Anonym sa...

Ser att du också haft en fin helg!
Å Lilleman har blivit storeman!!

Kram! En dubbel.

Anne-Lie sa...

Underbart att bli serverad på dina fat! Verkar som om din helg har varit intensiv som så ofta;-))
Hoppas lilleman njuter av sina två siffror och all uppvaktning♥

Susjos sa...

Grattis till Lilleman! wow vilka fina fat och god mat!
Och som pricken över i får se Melodifestivalen på kvällen :) Och knasiga susjos enmansshow! haha!