Sidor

27 mars 2011

Nordiska trädgårdar kan jag vara utan


Åkte till Älvsjömässan på fredagsmorgonen för att vara där när trädgårdsmässan öppnade, tycker att det är skönt när det är lite lugnt mellan montrarna. Men jag hade inte gått länge innan jag insåg att jag var besviken redan förra gången jag var där.

Just nu, strax före stängningsdags på söndagen är det nog desto roligare. Och trängre. Nu säljs massor av växter, lökar och prylar ut billigt! När man vet om det, känns det mindre kul att handla till fullpris tidigare.


Dessutom är det svårt att ta hand om lökar och pioner som börjat gro. De kan inte planteras ut än på ett tag. Ett år köpte jag fina pioner billigt och förvarade dem i garaget. Bortkastade pengar. De dog.

Men det är roligt att prata med konsthantverkarna. De som inte är bredkäftade säljare med smör i rösten. Min granne Helen är luttrad mässdeltagare med fin monter.


Undanskuffad i ett hörn fanns en monter med öländska bönchips. Chips gjorda på bruna bönor. Vilken grej! Goda var de och trevlig var tjejen som stod där i sin ensamhet.


Jag tyckte väldigt mycket om de fina keramikfåglarna på sina armeringsjärn. Personliga och färgstarka.


Och så var det kul att se och lyssna till Rune Kalf Hansen. Nog var väl han en av de allra första TV-kockarna? Vi fick provsmaka ett (degigt) bröd med en dressing gjord på sallad, hasselnötter och havssalt. Nja. Jag brydde mig inte om att vänta på att rotfruktssoppan skulle bli klar.


Balkongutställningen är ganska trevlig. Men alldeles för liten.


De olika fågelholkarna från ett antal skolor var fantasifullt utformade. Min favorit var gjord av tre tjejer från Lycksele.


Men annars? Nej. Jag hade tagit med mig en dragväska eftersom det hänt förr i tiden att jag fått ringa min man för att bli hämtad när jag handlat för mycket och för tungt. Det enda jag handlade denna gång var bönchipsen. I övrigt fyllde jag väskan på Konsum när jag kom hem...

Gissa om jag längtar till London och Chelsea Flower Show nu - två månader kvar - där kan man snacka om att få inspiration!!!

3 kommentarer:

4U2 sa...

Vad synd att det inte var så bra.

Birgitta sa...

Roligt att du tog med oss på mässa, men tråkigt att du inte hittade så mycket att köpa. Men då blev det ju billigt.
Ha det så gott,
Kram Birgitta

Unknown sa...

Härliga och intressanta bilder från mässan.