Sidor

08 mars 2011

Bland hjärtan, stjärnor och blommor

Tackolov hade keramikkursledare Karin sett mitt desperata mejl och ställt undan mitt lilla glaserade hus innan det hann göra någon skada i ugnen. Puh.
Men det betydde å andra sidan att jag inte fått någonting klart att ta med hem, mina stjärnor och hjärtat låg kvar på hyllan i väntan på ugnen. (Se förra inlägget i följetongen)


Under plast låg det fat jag förberett för två veckor sedan, det var fuktigt nog att fästa små blommor på - skam den som ger sig! Nu ska det få torka i lugn o ro så att det inte spricker.


Så rullade jag små harlortar i svart lera och lade ut över kavlad lera, när jag sedan kavlade igen blev leran prickig och jag kunde ta ut fjärilar med mitt lilla kakmått. Dessa får nu torka och skröjbrännas, så kan de fästas på ett fat i glaseringen så småningom. På så sätt är det lättare att ha olika glasyrer dels på fat och fjärilar, men också på de olika fjärilarna!


Ett nytt fat kavlades ut som fjärilarna så småningom ska fästas på. Här valde jag en annan lera med lite chamotte i, den ger aningens struktur åt leran. (Chamotte är finkrossad bränd lera.)


Jag lånade ut mina blom- och bladstansar till en av de andra tjejerna som gjorde stickor till örtlandet. De ser ut att bli ljuvligt gulliga. Hoppas kunna ta bilder på de färdiga sedan också!


Jag hade ritat upp en schablon på en stor blomma, så sådana skar jag ut tre stycken ur kavlad lera. Hoppas nu att de torkar fint i den form jag vill ha dem. De ska bli blå och så har jag tänkt smälta glas i botten på dem - om de nu blir som jag tänker mig...


För att göra av med resten av leran och resten av kurstiden kavlade jag flera stjärnor och ytterligare ett hjärta - skulle det nu vara så att de blir lyckade har jag massor. Blir de misslyckade, ja, då har jag också massor!


Och vad jag ska göra nästa måndag, det vet jag redan!

5 kommentarer:

Janicke sa...

Wow vilken fantasi! Förstår att du har jättekul.
Kram ♥

Leena sa...

Det ser så roligt ut! Tänk att kunna göra så fina saker, vilken lycka! Fast jag fick en liten idé till cementgjutning i sommar i alla fall, så bra.

Mona sa...

Faskien vad du är duktig, om du visste vad jag blir sugen på att gå en kurs. Får nog kolla i min stad om det finns en sådan.

Barbro sa...

Känner jag dig rätt så ger du dig inte förrän du fått det som du vill.

Härlig kreativitet.

Ingvor sa...

Så lefullt, så mycket fantasi!
Sitter och tittar och blir glad över allt det vackra ♥