Sidor

19 mars 2011

MusikoFotoautomaten - schlager från barndomen


Två häften ur skattsamlingen, fulla med sångtexter. Väl genomlästa. Tejpade. Guld värda då. Nostalgi nu. Minns att jag kallade dem för Schalangernas schalanger. Det gör jag än i dag!

När jag var liten lyssnades det ganska sällan på schlager och pop hemma. Varje söndagsförmiddag spelade pappa klassisk musik, antar att det var något speciellt program som gick på radion då.

Men jag har en singel från 1968. Kan gissa att det var första året jag såg på Schlagerfestivalen, för så minns jag att den hette. Enligt Wikipedia bytte programmet namn till Melodifestival 1967...Jag har också det årets brittiska bidrag som singel, det kom tvåa i Stora Schlagerfestivalen, slagen med ett futtigt poäng av Spanien.Nog är de läckra, grabbarna? Vilka kläder, vilken scenshow.
Stilikoner.

9 kommentarer:

mammi sa...

I sanningens namn (beror väl på åldern) så tyckte jag mycket om festivalerna. Man kunde klart och tydligt höra sångerna, och slapp alla blinkande strålande jobbiga ljusarrangemang Kommer ihåg att det var mycket snack om Cliff Richards bit, påstods vara ett plagiat av "Kapten Kanon sa".Ditt förra inlägg va toppen, men som jag sagt keramik kan va "beroendeframkallande" jag vet
Kram

Ann sa...

jasså ändrade det namn från schlagerfestival redan 67! Det kallade jag den långt mycket längre än så! Tror först det är nu i "modern" tid som jag kallar den melodifestivalen! Vad man lär sig!

Barbro sa...

De är häftena har jag inte kvar men minns dem mycket väl. Riktiga guldkorn.

Misswhatsit sa...

Fina låtar från förr. Roligt med musikhäftena. En riktig nostalgitripp.:)
Ha en skön helg!

Pialotta sa...

Åh du, de där häftena med schlagers minns jag mycket tydligt.. det var då allting började på riktigt liksom .. fanns ju häften från mycket tidigare årgångar. Att du sparat.. så listigt:)
Schlagerfestivaler och melodifestivaler har jag inte missat en enda gång i mitt liv.. Jo ett program såg jag inte riktigt, då jag jobbade kväll på sjukhuset .. vi var ju o gluttade då och då.
Två fagra män i de bästaste åldrarna.. riktigt stiliga och vilken musik.. den gillades verkligen:)

Mia sa...

Men åh vad roligt att du har häftena kvar!!! Här finns inget kvar, så synd att man inte sparade nåt...men, men...
Jodu, Cliff var en höjdare men fult gjort att inte svara dig ;-)

Gunilla sa...

Jag var åtta och och det var stort med Eurovision song contest! Gillade dessa låtar! Nostalgi!!!

Monica o Jacob sa...

Schlagerhäftena kommer jag ihåg, den enda underhållningen som fanns hos mormor o morfar eftersom dom inte hade någon TV.
Ja visst var dom söta pojkarna;-)

Erik "Semlan" sa...

"Det börjar likna kärlek banne mej" är en låt jag gärna sjunger på karaokeaftnar. Jag gillar den låten och kan texten bra.
Cliff är ofta i smörigaste laget för mig, men Cliffs låt, Eurovisionstävlingsbidraget från Storbritannien skulle ha vunnit och inte Spaniens låt. Men Claes-Göran är bäst!
Kan bara hålla med om Roger Moore, han funkade som Helgonet och även som Brett Sinclair i "Snobbar som jobbar" men någon James Bond blev han aldrig för mig heller.
Tack för din kommentar.
Härligt foto på de väl tummade sångtexthäftena. :-)