Sidor

13 mars 2011

MusikoFotoautomaten - vind och storm

"Du tror du äger jorden som du står på..."


Heléne LundströmRoger Pontare

Nu är det inte vinden och stormen som ödelägger stora delar av Japan, men att naturens krafter är mångfaldigt starkare än människans - ja, det är något vi ofta behöver påminnas om!


(Pocahontas fick Oscar för Bästa filmmusik 1995. 
"Colors of the Wind", fick samtidigt Oscar för Bästa sång.)

9 kommentarer:

Mia sa...

Wow..vilken mäktig röst han har, Pontare!! :-)

Anonym sa...

Efter ett litet uppehåll har jag kommit ikapp mig i din blogg och åter slås jag av hur mycket jag tycker om den!!

Lena sa...

Två jättefina låtar. Den med Pontare år så kraftfull.

Monica o Jacob sa...

Den första laddar inte upp tyvärr, men Pontares låt är mäktig = gillar
Ha en bra vecka;-)

Susie på Stjärnarve... sa...

Här gnäller man över att våren inte kommit ännu och så på andra sidan jorden är det en sån otroligt hemsk naturkatastrof. Det ger en lite att tänka på.....

Erik "Semlan" sa...

Trodde väl aldrig att Disney skulle vara så insiktsfulla och väva in budskap som dessa i sina tecknade filmer. Budskapet i första låten är så tydligt så det kan väl ingen missa (om man väl ser filmen). Jag har inte sett filmen Pocahontas, ingår Pontares låt i filmen eller passar den bara så bra till sekvenserna?
Just Pontares låt gillade jag när den var med i Melodifestivalen. Han har en imponerande röst och verkar leva nära naturen. Läste någon intervju för en del år sedan och fattade det som han ser ut som han gör medvetet och inte bara som en gimmick. Det är också därför han gör de låtar han gör. Kopplingen till jordbävningen och sunamin får du ihop snyggt, det väcker tankar. Visst blir man lite respektfull inför naturen.
Roligt att du fann Elbow intressanta, tack för din kommentar.

Pialotta sa...

Pocahontas, det var ett tag sedan jag såg den filmen med barnbarnen.. trevligt med tecknat för en gång skull i musiktemat.. Pontare, en färgstark man som verkligen sticker ut:)

Nica sa...

Ja, naturen gör som den vill. Vi åker liksom bara med. Hur långt vi än kommer tekniskt - vi bygger datorer - skickar folk till rymden.
Men naturen gör som den vill.
Skrämmande och vackert på samma gång. (ja, inte vackert med händelserna i Japan.. ja, du fattar)

Kram - och en till! <3

Erik "Semlan" sa...

Tack för ditt svar Anni. Vad kul, så du är med i publiken på "Så ska det låta" nu i vår! Visst har Pontare en härlig stämma, men hans allmänna låtkunskaper är väl rätt skrala?
Jag har fått den uppfattningen.
Är det mycket fusk med "Så ska det låta"? Du som varit där vet väl. Eller måste ni skriva på papper om tystnadsplikt när du var publik. ;-) Hoppas det kommer något roligt blogginlägg i framtiden...
Ha en bra vecka.