Sidor

30 januari 2012

Tjejer på vift i Sörmland


Varje höst brukar vi försöka ta oss iväg till en väninnas sommarhus i Sörmland. Äta gott, prata mycket, se på filmer och shoppa. Gå ut i skogen och leta svamp.

I höstas fick vi inte ihop en helg då alla kunde, så det blev sista helgen i januari istället. Tyvärr blev det ändå så att två fick hoppa av. Flyttbestyr och förkylning kom i vägen.


Men fyra var vi som satte oss i bilen i fredags kväll och for söderut. Kom fram till ett kallt hus, men med hjälp av massor av tända ljus och inte fullt så mycket varm glögg fick vi snabbt upp värmen.

Åt sweet chilitorsk till middag och såg helgens första film, The Kids Are All Right. På kvällarna vill vi inte se alltför tunga och krävande filmer, dem sparar vi till frukost.


Så efter en god natts sömn höll vi på att sätta frukosten i halsen till Black Swan. Ingen av oss var nog beredd på att den bitvis var SÅ otäck!


Första stoppet på lördagens utfärd var förstås Jürss, där vi både provsmakade och köpte goda ostar. Några gamla favoriter och några helt nya fick följa med i påsen.


Sedan det viktigaste; nya muminmuggen hade hunnit komma till Iittala Outlet i Vingåker. Vi var fyra muminfrälsta damer som målmedvetet lät blickarna svepa över butiken för att lokalisera målet. Och alla fann vi andra muminting som vi hade väldiga behov av att handla ... Dessutom fick man ett paket muminservetter för varje muminsak man köpte och jag fick två av vännernas ransoner, så jag tänker inte avslöja hur mycket muminservetter jag nu har här hemma. Låt oss kalla det en samling ...


Stora Vingåker Outlet fick ett hyfsat snabbt besök, tyvärr finns där för få provhytter så man orkar inte alltid vänta på att få prova plaggen. Några blusar och kalsonger fick följa med därifrån och bäst av allt var att en väninnas tillgodokvitto kunde användas, trots att hon inte var med oss. Nu får hon pengar tillbaka istället!


En god och trevligt serverad lunch i Vingåkers centrum avnjöts, sedan fyndades en gigantisk eldkorg - vi behövde vara tre för att bära den till bilen! Därefter åkte vi raka spåret tillbaka till stugan.


Te, choklad och mera film.


Men med tre Wordfeud-frästa väninnor får man ibland vänta när de går igenom sina pågående matcher och checkar in på Facebook. Jag höjde volymen på teven när vi såg The Boat That Rocked!


Lax till middag, Jürss ostar och supergott direktimporterat portvin till filmen Mansfield Park, en Jane Austen-film.

Till söndagsmorgonens frukost såg vi den gripande filmen Changeling och det var inte så svårt för fyra mammor att tänka sig in i handlingen.


Vi packade ihop alla våra saker och satte oss i bilen igen. Soligt och vackert vinterväder lockade ut folk att vandra på isen - hoppas att den var stark nog! Vi åkte till Serholt och Lager 157 i Hälleforsnäs och lyckades minsann klämma in ytterligare några shoppingkassar i det fulla bagageutrymmet.


Avslutade helgen på Mångfaldens hus utanför Nykvarn. Det var vårt första besök där och vi blev väldigt förtjusta i caféet. Charmigt ställe med god mat! Inredningsbutiken var fylld, inte enbart av pryttlar utan även av brinnande doftljus, så jag hann inte gå långt innan huvudvärken slog till.


Väl hemma möttes jag av fyra trötta scouter som varit på hajk, inte så långt från där vi varit. En av grabbarna gick dessutom iväg på scoutmöte när vi andra åt hämtmat, men sedan orkade han inte se klart Fargo med oss andra ...

Nu hoppas vi att vi lyckas få till ett datum till hösten då alla sex tjejer kan åka med!

4 kommentarer:

Gudrun sa...

Oj, vilken mysig helg. Fullt upp med bara gott till alla sinnen.
Kul att ni gör saker tillsammans.

En fin vecka önskar jag dig.

Nette Cecilia sa...

vilken helg ,tänk vad kul ,kram Nette

Susie på Stjärnarve... sa...

Men, herregud, lyckas ni titta på film när ni är 4 tjejer!?
Här räcker det med att vi är 3 källingar så lyckas vi inte se ett enda TV-program under dom 3-4 dagarna som dom brukar vara här. Vi har så vansinnigt mycket att "tjattra" om!

Titti sa...

Vilken fantastiskt trevlig helg vi hade, tack gör att du gör så att vi får se den omigen på bloggen