18 oktober 2015

En kortis till Norrland


Till Norrland gick helgens korta tur. Ja, vi tog oss ganska precis över Dalälven. Sju studievänner från KTH och en ingift lundensare som umgåtts i upp till 35 år vid det här laget!

Vi började med fika i eftermiddagssolen och gav oss sedan ut på promenad över ägorna.Kom fram till bävrarnas område, en reslig tall hade fallit offer för deras vassa tänder.På kvällen åt vi härlig älggryta, köttet kom dock inte från just denna älg som väninnan skjutit för några år sedan.I morse åt vi alla frukost i den vackra matsalen. Dimman låg över fälten, men solen lyckades skina ovanför. Det var frost i gräset.Ganska direkt efter frukost gav vi oss av hemåt via ett besök på Fullerö Handel, en ny upplevelse för våra chaufförer. Jag kunde inte motstå dessa ljuvliga glasballonger som nu hänger i köksfönstret.

Och hemma, ja här satt den utflyttade snart-tjugoåringen, han som slutat sin halsbölds-antibiotikakur för två dagar sedan. 60 gram antibiotika senare har han ont i halsen som börjat svullna. Igen. Det känns inte helt kul.

13 kommentarer:

HelenTh sa...

Ni ser ut att ha haft en mysig tripp till Norrland och vilka fina glasballonger du hittat. Jag håller tummarna så att halsen på sonen inte blir värre utan att den istället ska bli bättre.

Monica o Jacob sa...

Härligt att ha ett sådant gäng.
Inte kul med halsböld hoppas han
blir frisk snart igen.

BP sa...

Fina bilder från Norrlandsresan. Älggryta är ju så himla gott!
Vackert med dessa glasballonger i fönstret. Bra kap där!

Nette Cecilia sa...

Du hittar ju blått glas överallt du ,en fin upplevelse ni hade .Men sonen ,halsböld det låter inte OK .Hade en anställd som fick det 3 gånger efter varandra men då blev det operation .Kramen Nette

Hanna sa...

Låter som en trevlig resa. Glasballongerna lägger jag gärna vantarna på, hur tjusiga som helst ju! Men sonen, halsböld? Fy sjutton, stackars pöjk!

Mias Mix sa...

Vilken härlig helg! Och så klart du skulle ha glasballongerna, de är ju som klippt o skurna för dig!

Violen sa...

En härlig kortresa med goda vänner! Glasballongerna ser superläckra ur, klart att du ville ha dem! Hoppas sonen kryar på sig, halsböld är ett elände: Han kanske ska ha ett annat antibiotikum, det är inte alltid man träffar rätt!

Unknown sa...

Jamen, stackarn...förstår att det känns tröstlöst.
Ett sånt vackert ljus du förevigade i den norrländska matsalen.
Hoppas på bättring
/Kiki

Meta sa...

Vilken härlig helg ni haft synd att den skulle sluta som den gjorde Hoppas han kryar på sig snart
Ha det gott I veckan
Kram Meta

Barbro sa...

Ja, ja Norrland börjar väl där enligt gammalt talesätt, hm.
Men löven sitter fortfarande kvar på trädens grenar ser jag, här är det kalt i lövskogarna nu men vädret har varit och är underbart.
Mindre underbart är halsböld. Jag kommer att tänka på min faster, nu bortgången av ålder men när hon var ung hade hon halsböld flera gånger. Till slut fick hon rådet att ta ett "tjäderhalsbär" från tibastbusken. Inte något jag kan råda till för de är mycket giftiga. Men hon blev fri från sin halsböld, hade det aldrig mer. Min dotter fick också upprepade halsbölder, aj så ont hon hade. Till slut tog hon sig till en homeopatdoktor och han gjorde henne frisk. Hon har inte heller, haft någon känning av halsböld sedan dess.

Susjos sa...

Jag undrar också om du verkligen var i Norrland ;-) Men vackra är dina bilder! Liksom de blå glasballongerna. Nej så trist med halsont igen för sonen...blä och usch, krya på sig sonen!!!

Anki sa...

Ser ut som en väldigt trevlig tur till Norrland. Underbara glasballonger... de skull jag gärna ha... snyggt!
Trist med återfall med sonens halsonda - hoppas det snart blir bättre igen!

anemonen sa...

Just sådana helger fyller på energiförrådet ganska bra tycker jag och den verkade superfin din helg. Dock var det såklart inte kul att komma hem till telningen och finna att han inte blivit kurant än efter den kuren. Jag hoppas han kryar på sig, och att du får en finfin vecka. Ps dina bilder var jättefina som alltid.