13 oktober 2015

♫ Allt som är blått blått, tycker jag är vackert ♫


En vårbild från mitt trädäck, ganska typisk för min trädgård i början av maj. Blå glasprismor i rönnen, blå keramikplattor i armeringsmattan, blåmålat skrivbord (nu slängt), blå penséer, blå krukor. Och så skymtas det blå lusthuset mellan syrenens grenar.I månadsskiftet maj-juni blommar blåregnet längs glasverandan. Önskar att jag hade ett som doftar, men är självklart lycklig över att det blommar så frikostigt. Ja, det går absolut att ha blåregn i Stockholm!Så här ser det ut på avstånd. Och minsann kikar en blå akleja fram bakom en allium. Jag vet inte varför de rosa sprider sig mer än de blå?Mina keramikfjärilar har jag väl visat förr? Äsch, de får komma med på ett hörn här också, för resten av sommaren fick trädgården nästan klara sig själv när jag for omkring på andra ställen. Nästa år måste jag ägna mig lite mer åt den så att den är vacker långt in på hösten ...

9 kommentarer:

Maribel sa...

Så fint, med ett blåregn som blommar. Jag planterade ett blåregn förra året, hoppas så att det skall blomma i framtiden. Underbara fjärilar.
Fina rosa aklejor, hos mig är det de blå som tar över.
Ha det fint!
Marika

Nette Cecilia sa...

Bara njuter av allt blått i trädgård ,kramen Nette

BP sa...

Gud såååååå läckert! Bara dina utsmyckningar räcker för mig - de gör ju trädgården tycker jag.

Meta sa...

Vilket vackert blåregn lite avis blir jag mitt vill inte blomma alls. Ska nog flytta det få se om det gillar den platsen bättre.
Så mycket fint blått du har hos dig Så söta fjärilar, har du gjort dom??
Ha det gott
Kram Meta

Susjos sa...

Tack för lite fägring denna gråa höstdag, det behövdes! Blåregnet och de där bollarna- alium? Är sååå vackra! Liksom dina fjärilar på husväggen!

Eva Trillian sa...

Underbart blått :)

Annette sa...

Så otroligt lummigt och fint ni har det, en riktig drömträdgård. Så det är blåregn som slingrar sig runt stuprännan ovanför glasverandan? Det var väldigt, väldigt vackert. Jag har försökt få växter att trivas i våra rabatter på framsidan av huset, men vi har stora lönnar med rötter som suger upp näring och vatten, och dessutom skapar ett enda stort nystan av rötter i rabatterna. Under flera år grävde jag om rabatterna till två meters djup, men nu har jag accepterat att det som trivs är tåliga växter som aklejor, löjtnantshjärtan och pioner. Planen är nu istället att göra en potager med både ätbart och blommor på en av åkrarna framför vårt hus. Under vintern skall jag börja planera :)

Visst är det kul med maskerader! Tack för tipsen om böckerna. Jag skall kolla upp dem. Fladdermusen du berättar om låter ju som något man kommer ihåg länge :)

Mias Mix sa...

Jag bara älskar din fantastiska trädgård! Den känns så genuint hemtrevlig! Och så känns den ju lite blååå förstås :)

Janicke sa...

Dina fjärilar fastnar på näthinnan, så fint. Som du vet burrrrrar jag inte över vintern, men dina bilder får mig onekligen att längta till nästa sommar. Önskar dig ett bra år i trädgården och mig ett på lotten. Den behöver också tas om hand bättre nästa år.