29 oktober 2015

Shopping med söner o mys med väninnor


Tre usla mobilbilder får sammanfatta en mysig höstlovsonsdag.
Shopping på stan med två av sönerna, lunch på Jensens, flera fynd på rea, äntligen köp av batteridrivna blockljus till lyktorna ute och sedan fick Lillhunken släpa hem alla kassar, för jag skulle på träff med väninnorna.Vi sågs på Belgobar för att minnas vår Brysselresa i augusti. Tjejena ville bjuda mig som tack för resefixandet och förseningsersättningen vi så småningom fick. Jag mumsade musslor i saffran, vi provade öl och pratade om husförsäljningar och kommande resmål.Avslutade med tre tryfflar som var stora som golfbollar. Sedan var jag grymt mätt!

15 kommentarer:

Anonym sa...

Åh vilken mysig dag och vilken schysst lillhunk. Gjorde han det utan att knorra dessutom ;) Vet nog hur det skulle låtit här hemma... åtminstone från den lilla som just nu upplever mig som den mest drygaste på jorden.. om han nu inte skulle behöva något förstås ;) Nej då.. skämt åsido. Vet ju hur mina stora var i samma ålder. Inte stod man högst upp på rankinglistan precis men jag vet ju att det ändrar sig. Hoppas din torsdag blir lika härlig :)

Stare Ström sa...

Så mysigt!

Anni sa...

Lillhunken fick tre par byxor, en skjorta och två tröjor och hans mamma har ont i armen. Är man hunk så är man också gentleman!

Violen sa...

Åh så mysigt med en shoppingdag och trevligt sällskap! Självklart hjälper Lillhunken sim mor gentleman som han är! Själv var jag i Stockholm och shoppade i tisdags, kom hem helt utmattad efter att ha travat runt en hel dag. MEN jag hade med mig den jackan som jag åkt iväg för att köpa så jag är mer än nöjd med dagen!
Ha en bra dag!

BP sa...

Musslorna - dregel, dregel!
Med tanke på att lillhunken fick så många plagg är det väl logiskt att han fick släpa hem alla kassar;-)

Hanna sa...

Vad mysigt det låter, tycker om sådana shoppingdagar som är långa, innehåller god lunch och trevligt sällskap, kvällen verkade inte så illa heller för den delen.

Du undrade lite om mina gatubilder, om jag frågar om lov osv. Jag klistrar in texten som finns i högerspalten i min blogg, om just gatufoto och om hur jag går tillväga :-)

Jag får många frågor angående mina gatufoton, om jag frågar om lov innan jag fotar, om jag respekterar folk som inte vill vara med på bild och så vidare. Det är än så länge lagligt att fotografera på offentlig plats, som fotograf bör eller snarare SKA man dock visa hänsyn och respektera dem man väljer att rikta kameran mot. Kommer någon fram och ber om att inte bli fotad så respekterar jag det, samma om någon kommer fram och frågar varför eller vad jag fotograferar, så förklarar jag alltid mitt syfte. Grunden till gatufotografering är att fånga ögonblicket, att fånga det som händer för stunden, ett slags dokumentärfoto. Om jag som gatufotograf skulle fråga om lov eller be folk att posera vid varje bild, skulle hela tjusningen med genren försvinna.

Det jag inte får göra som fotograf är att fota i privata miljöer, som omklädningsrum, på toaletter, genom fönstret i någons hem och så vidare, något jag ändå anser som irrelevanta platser.
Min kamera är alltid synlig, jag gömmer mig inte, jag och min kamera syns.

Anneli - A'la Foto sa...

Låter som en mysig dag! :)

Leena sa...

Du har det bra - söner som shoppar ihop med dig och dessutom släpar hem fynden! Fast jag tycker att även jag har det bra, en dotter som vi kan ha mycket mysigt ihop med nu när hon är en bit över 30. Resor ihop med henne och svärsonen hör till det bästa i livet. Men grattis till dig även för goda vänner som du träffar ofta och har mysigt med. Inte alla unnat. Vi här hemma har haft en underbar solig dag ute i trädgården, rensar lite, beskurit lite, flisat mycket (det fanns en hög sedan tidigare) och suttit ute i solen med ett glas vin. Det finns mycket i livet att njuta av ...

Anni sa...

Mmmm ... jag har ju en dotter också :-) Gissa om vi kan ha det mysigt ihop!

Leena sa...

Döttrar och söner, inget är bättre än det andra ... huvudsaken är att man kan göra saker ihop och kan prata och umgås. Söner har jag ingen erfarenhet av i och för sig men har turen att ha fått en riktigt fin svärson som vi trivs med.

Monica o Jacob sa...

Att vara ute och mysa är ju inte helt
fel och tryfflarna skulle jag inte tacka
nej till;-)
Ren lyx att ha någon som bär hem det man köpt.
Hon töms på blod också när dom röda blir
skyhöga, mycket mystiska blodsjukdomar
finns det som man inte hört talas om innan.
Ha det bra

BP sa...

Svar: Tack för länken. Den reklamfilmen var det bästa jag sett på år och dag. 1 000 tack för att du delar med dig. Tror jag lägger upp den på bloggen med länk till dig såklart. Har ju några läsare som gillar fotboll:-)

Beppan sa...

Härlig dag med smarrigt avslut.
Musslor - så gott!
Och i goda vänners lag dessutom.
Kan ju inte bli bättre!

Unknown sa...

Det där låter som en lyxdag jag skulle vilja ha...
/Kiki

anemonen sa...

Låter som en finfina och god mat som läskar. Härligt med söner som vill shoppa med sin mor. Så gör även min och han i sin tur är den enda jag vill ha med mig som smakråd ibland. Inget knorr där inte. Finfint med lite tur på rean. Gillar dina mobilbilder iaf. Även jag använder mobilen för min kamera är gammal och trött.