02 oktober 2015

Trädgården just nu är ingen rolig syn


Blommig fredag är tillbaka efter sommaren och vill se hur våra trädgårdar ser ut. Asch då. Min är skrutt just nu. På håll kanske det ser okej ut, men inte när man kommer nära. Jag är dock väldigt glad över mitt rödbladiga prydnadskörsbär.Men mest är här sådant som behöver göras, som att ansa de vildvuxna honungsrosorna. Jag gillar inte att stå på stege och maken har inte varit hemma på flera helger i rad. Den här helgen har han också fullt upp på annat håll.För övrigt är det mycket som har grävts upp och flyttats runt. Entrérabatten har blivit av med all astilbe och fått mer funkia. Några småkyliga nätter har fått bladen att gulna, så den är inte vacker. I bakgrunden min en gång så fantastiska Anna-Belle som blev till hälften uppäten av sniglar, men nu är flyttad till en gammal tunna i väntan på annan plats - eller om den får stå kvar.En och annan blomma kämpar in i det sista, några rosor, stockrosor och höstanemoner fladdrar i vinden. Höstastern är på gång att slå ut.Min frösådda vippvallmo är pampig längs västra väggen, men pilörten börjar tappa färgen efter att ha varit helt magnifik.Vildvinet ger färg åt uteplatsen, snygg konstrast mot piprankans ännu fräscha grönska.Att ha alunrot i krukorna är något jag rekommenderar, de är så vackra och klarar växtplatsen utmärkt. Mina fyllda flitiga lisor har däremot inte varit lika fina som tidigare år.Skördar physalis och tomater gör jag i växthuset, men det är visst bara jag som gillar physalisen, så det blir många att äta.Björnbär får jag hur mycket som helst i år, både av Douglas och Black Satin. Den förstnämnda är godast, men har inte gett så här riklig skörd något år förut, det är väl det tidiga regnandet som gjort susen.

Jag får helt enkelt lyfta blicken från allt ogräs och allt som vissnat och njuta av det som ser okej ut!

16 kommentarer:

trädgårdsdrömmar sa...

Jag tycker det ser fint ut hos dig.Mycket gott att stoppa i munnen får du.
Ha en skön helg.

Maribel sa...

Fina färgklickar hos dig. Fågelholkarna är så fina. Björnbär skulle jag gärna ha, men vet inte riktigt var. Tar de väldigt stor plats?
Ha en fin helg!
Marika

Lotta sa...

Jättefint i din trädgård, vippvallmon föll jag särskilt för samt fågelholkssamlingen. Jätte fint med de blå plattorna till björnbären!

Cari sa...

Äpplen - får du några äpplen i år att göra must av? Vi har nästan inga äpplen alls.
Kommer att sakna musten.

Villrose sa...

Ikke så ille, vel?
Ja alunrot i potte er å anbefale!

Rost och rädisor sa...

Det var ju roligt att hitta till en för mig ny blogg. Mycket härligt glas och vilken underbar bild på fågelholkarna bakom röda löv.
Ha det så gott
Anette

Veronica sa...

Jag tror inte heller att jag hittat din blogg tidigare!?
Oavsett, så ser det ju helt fantastiskt ut trots att du inte är nöjd!
Så här års ska man blunda för ogräset och bara njuta och tänka att det snart är vinter...
Finns en vår också ju ;)

Ha en skön helg!

//Veronica

Veronica sa...

Skoja bara!!

Jag är ju följare ju :)

Du måste ha gjort om layouten rejält Anni, att jag inte alls kände igen mig :D

//V

Meta sa...

Det är lite vemodigt på hösten när allt ser risigt och ut att helst vilja dra en säck över sig.Snart kommer nog snön och då får vi nåt annat att titta på men jag njuter på min koloni där jag än kan bo på. Du har allt mycket att njuta av med ogräset ser inte jag hos andra bara hemma, så tror jag det är.
Ha det gott i helgen
Kram Meta

Nette Cecilia sa...

Gillar din spaljé på sista bilden för övrigt dom blåa holkarna ,snyggt .Det var härligt ute vid havet fast det blåste lite ,trevlig helg ,Nette

Unknown sa...

Så morsom vegg med fuglekasser:)

Veronica sa...

Jaja! Jag säger ju att jag är glömsk ;)

Kram

Katarina www.engronsida.blogspot.com sa...

Härliga bilder!
Vippvallmo, antecknar. Fågelholkarna på väggen, så fint. Ja, och mer därtill...
Allt gott!
/Katarina

Anette i Torsåker sa...

Tycker det ser fint ut som det är! Läckert med de målade fågelholkarna.
/Anette

livihagen.blogspot.com sa...

Du har virkelig mye å glede deg over i en flott hage, så jeg er enig med deg i at det kan være lurt å løfte blikket. Så nydelig rødt tre, og så hyggelig med gode bær. Ha en fin helg. Hilsen fra Liv

Hällan Visningsträdgård/Ulrika sa...

Mycket fint och många bra tips hittade i alla fall jag ;) Ska lägga Alunrot i kruka på minnet till nästa hår.
Ha en bra ny vecka!