01 oktober 2015

Trädgårdsinspiration


Söndagens trädgårdspromenad satte fart på tankarna och gav många idéer som ska få mogna under vintern.



Mina amerikanska blåbär som jag funderat på att slänga, men räddade i sista stund, kommer att få nytt liv efter att jag sett grannens rikliga och mycket goda skörd. Nu måste jag minsann måna om mina, så kanske de ger bär nästa år.



Blodhasselns nötter är underbart vackra. Jag flyttade min undangömda blodhassel i somras, det är jag glad för nu. Ytterligare en växt som jag ska pyssla om, så att jag också får vackra nötter.



Kransveronika har jag både vita och blå, de är en favoritväxt. Vet att den blå tycks försvinna i sin rabatt, undrar om den behöver grävas fram eller kanske delas på? Planterade på detta sätt är de rent grafiska.



Och så ett inspirerande stilleben med taklök. Snyggt!



Den här rosen, en mandarinros, ska jag googla upp, nyponen är ju fantastiska! Kanske något för min trädgård? Får kolla vilka varianter Zetas har.



Och så denna läckerbit, som jag redan glömt namnet på. Tror inte att jag behöver den hos mig, men den var väldigt fin att se på!

Nu har jag lagt ut en vattenslang i trädgården där jag skulle vilja bygga en "potager" (typ vackrare trädgårdsland som också innehåller blommor). Ska mäta och fundera på om det är görligt och om det passar på platsen. Det gäller att rådjurssäkra landet och frågan är om höga staket ser konstigt ut. Något att skissa på ...

7 kommentarer:

Marit Johansson sa...

Nej men vilken tur att du inte slängde blåbärsplantorna, det är ju ett bär som passar helt perfekt hos dig :)

Monica o Jacob sa...

Alltid kul att titta på vad andra
har och få lite uppslag :-)

Hanna sa...

Vilka underbara trädgårdsbilder, jag vill också gå runt där och njuta. Hoppas du får ordning på blåbärsplantorna, för det vore ju jättehäftigt om du kan plocka godingarna i din egen trädgård.

Nette Cecilia sa...

Så fina inspirations bilder men mina intressen vad det gäller trädgård får nog vänta ett tag ,kramen Nette

Lotta sa...

Har aldrig sett en blodhassel, mycket vacker! och dina blåbär skulle jag gärna vilja ha, måste nog hitta en plats och plantera några! Må så gott! /Lotta

Janicke sa...

Du får skaffa dig hund! Sen min väninna i Gladö gjorde det har rådjuren hållit sig borta från tomten. Mycket roligare än staket!
Fin inspirationspromenad, blodhassel gillas särskilt.

Paula i pörtet sa...

Planeringen är ju halva nöjet. Och det stämmer oavsett om det gäller trädgården, resor eller annat...Och mycket vackert har du redan, lycka till!