25 oktober 2015

En ojämn kamp


Varje år sker samma sak. Min ljuvt rosa-lila rabatt får stora orange inkräktare. Jag muttrar och försöker gräva upp jättevallmon, men det blir alltid en liten rotstump kvar. Och nästa år kommer en ny knallorange planta.Om jag beskär mitt synfält kan jag ju också tycka att den är rätt snygg.Men inte just här, i min rabatt!Däremot kan jag gilla krassen, fast helst då den mörkrosa eller den blekgula. Trots att det oftast blir orange blommor sår jag ofta krasse.Man kan ju alltid dekorera en chokladmousse med den! (Vilka små portioner jag gjorde ...)Och några orange besökare kan jag bara älska! Rödhaken gör mig alltid så glad!Att få se en rödstjärt bada i stenfontänen, det är stort!Och så hittade jag en blekt orange ros i bildarkivet. Handen hör till en kolonilottsägare på Norra Djurgården. Klicka gärna upp bilden, jag tycker om den allt utom fläckfria rosen i kombination med den ömsinta, smutsiga, såriga handen.

15 kommentarer:

BP sa...

Jag gillar nog din fina vallmo bäst. Orange är ju min favo färg så... Å som avbrott till blått - eller ska ja säga som komplement - gör den sig suveränt bra faktiskt!

Eva Trillian sa...

Så vackra vallmo - de stör ingen ;) vackrast av dem alla! :)

Annette sa...

Man kan försöka styra upp naturen, men den tar ofta sina egna vägar i alla fall. Vissa växter försöker man få att trivas, men trivs de inte är det omöjligt, och andra försöker man bli av med, men de kommer tillbaka. Jag satte tvåfärgade aklejor i en rabatt, de har tagit över allt. Men då får det vara så. Med stora lönnrötter i rabatterna får jag vara glad för det som trivs i näringsfattig jord. Jag tycker att det var riktigt fint med det orangefärgade som bröt av litet. Men det romantiskt ljuva försvinner ju förstås med den skarpa färgen som utropstecken i rabatten.

Maribel sa...

Hej Anni!
Gillar din fina vallmo, men mest av allt dina trädgårdsvänner, som verkar trivas.
Ha det fint!
Marika

Mias Mix sa...

Tack för grattis och alla fina kommentarer! Jag älskar vallmo! Men förstår om du inte vill ha den just där :) Synd att du inte kände till just de vinerna när du var där nere. Men du lär säkert åka dit någon mer gång. Fördelen med att bila är ju att man kan fylla bilen med massa gott. Eller med massa loppis-prylar ;)

Mias Mix sa...

Glömde tacka för att du röstade på mig. Tack!!!

Anki sa...

Älskar den egensinniga jättevallmon som vägrar att låta sig styras! Fantastiska bilder!
Svar om de syltade nyponen... används som tillbehör till "söndagssteken"... gott, gott!

Lotta sa...

Hej, tack för din rara kommentar. Du kommer säkert att få massor med tulpaner nästa år, det stimulerar dem att bli omplanterade! ha en fin dag! /Lotta

Nette Cecilia sa...

Så härligt med rödstjärten inte behövs det mycket för att dra på smilbanden ,bara lite vatten men då man tänker efter är vatten en stor underhållare.Vallmon i rabatten jag tyger den är fin ,kramen Nette

Janicke sa...

Härliga bilder på rödstjärten, inte alla som får se den så fint.
Gillar att vallmon retas med dig ;)

Barbro S sa...

Åh, vilka fina bilder. Så glad jag blir av fåglarna som är så svårfotograferade vanligtvis. Nog är vallmon din vacker men förstår dina tankar kring rabatten. Själv har jag kämpat med att få upp en storvallmo på stugan där det är sandhed. I år fick den en blomma :).

Borgmästaren sa...

Så fina orange bilder! Jag hade varit superglad för vallmo var som helst. Men då har jag heller ingen styrsel på min trädgård eller inget intresse därav heller. Jag njuter av det som kommer upp och det är lite av varje.

Så roligt att du tyckte om mitt bidrag till Fototriss på temat rött. Det värmde!

Meta sa...

Många fina bilder du har till oss. rödhaken den vill vara hos mig med. däremot har jag ingen rödstjärt. Den är för mysig när den badar
Ha det gott
Kram Meta

Leena sa...

Nämen Anni, nog måste du medge att det oranga är perfekt som komplementfärg till dina blå nyanser? Så vackert uppfångat i dina bilder. Så låt gärna några vallmon sticka upp sina huven i dina färgstämda rabatter :) Och filmen med rödstjärten är så fin, grattis till den! För att inte tala om den sista bilden med den vackra rosen i handen som bär spår efter jobb i trädgården ... fint!

kissed by an angel sa...

So beautiful and sweet!!! How much I also love the little birds!!!