12 oktober 2015

Vilken vecka!


Det har varit en tuff vecka.
I måndags kom den utflyttade sonen hem via vårdcentralen med både feber och grymt svullen hals. 6 gram antibiotika senare hade sjukan inte vänt, så vi åkte till akuten på tisdagskvällen och fick hans halsböld tömd. Modersomsorgen har gått på högvarv och han har varit väldigt tacksam för det.
Dessutom har jag varit på konstvandring på "Spökslottet" på Drottninggatan, lämnat tavlor i butiken, hämtat färdig keramik på Folkuniversitetet på onsdagen samt på Bak- och Chokladfestivalen och tjejmiddag på torsdagen.

Det var inte utan att jag såg fram emot att få lämna en betydligt friskare son och åka iväg på tjejhelg i Karlskrona på fredagen. Jag mötte Agneta och Janicke på Bromma flygplats. Men planet ställdes in. Och vi sattes på ett annat till Kalmar. Och buss vidare söderut. Vi plockades upp av Ingvor (från Ängelholm) utanför Karlskrona, för bussen skulle gå till flygplatsen i Ronneby.Till sist var vi i alla fall framme hos Annika. Hungriga. Vi fick bubbel och tilltugg.Och gick sedan direkt vidare till en buffé på stan. Och så hem igen för mera vin och prat, prat, prat, prat.lördagen kom Eva från Halmstad och vi fyllde på chokladförråden hos stambutiken Elit.Sedan började vi vår guidade rundtur. Det blev både kyrkobesök ...... promenad över alla dessa öar som staden är byggd på ...... och mys bland små kolonistugor med prunkande trädgårdar ...... innan vi åter satt vid bordet och åt och pratade och åt och pratade.Det gosades en del med husets två fyrbeningar, detta är en kanin.Söndagen skrev jag om i en EFIT, vi promenerade lite till och så flög vi hem. Njöt av inflygningen över Stockholm.Njöt lite mindre när gallret drogs ner mellan oss och väskbandet, utrymmet fylldes av tulltjänstemän och när vi väl fick komma fram till väskbandet var min väska inte med.
Det visade sig så småningom att den åkt till transit för att få flyga vidare någonannanstans, men stoppades av flygplatspersonalen så att både jag och väskan kunde få komma hem.

Imorgon ska jag ta det väldigt lugnt.
Helgbilden

11 kommentarer:

HelenTh sa...

Oj, vad det har hänt mycket hos dig! Vad skönt att du fick sköta om du sjuka son på hemmaplan, jag vet inte vad jag skulle gjort om min son blev sjuk där han bor nu. Hade nog satt mig på tåget och åkt dit och pysslat om honom :).

Violen sa...

Skönt att sonen frisknade till så att du kunde komma ut och "lufta dig" några dagar! Inställt flyg betyder trassel, det är inte kul när det händer men vilken helg du fick! God mat och dryck i trevligt sällskap, bra sätt att ladda batterierna!
Ha det bra och passa på att vila i dag!

Anonym sa...

Nämen Jösses vilken vecka du haft. Satt riktigt med andan i halsen men kände en skön lättnad när jag kom till slutraderna... Puh.. Hoppas sonen mår bättre för halsböld är verkligen inget vidare. Ta vara på lugnet och njut av ledighet. Sambon och jag åker till storstan i em. Ska njuta av Björn Skif s ikväll! Som jag väntat :) Kram

Annette sa...

Det var en fullspäckad vecka! Stackars din son som fick en halsböld, det gör ju så ont. och som vanligt är jag imponerad av din energi. Undrar hur många som hade avbokat hela tjejträffen om planet blivit inställt, men ni höll ut. Det ser ut som det var värt det, du ser ut att ha haft både mysiga, intressanta och goda dagar :) Kaninen var ju söt också, bra att du förtydligade att det var en kanin ;) Hoppas du får en lugn dag, utan missöden!

anemonen sa...

Åh du har varit i mitt älskade Karlskrona. Staden framför alla som jag är född i. Hit åker jag varje år och känner igen vyerna du visar. Så trevlig med en tjejhelg med god mat och sightseeing. Jag hoppas ni var i skärgården också en sväng. Trevligt inlägg som intresserade mig.

Mias Mix sa...

Händelserikt hos dig. Både roliga och mindre roliga saker. Men choklad och goda vänner det är ju bland det bästa som finns, så jag tycker inte så mycket synd om dig ;) Fina bilder, speciellt den du fick över Stockholm från planet.

Susjos sa...

Har ju också varit i Karlskrona!!! Tack vare melodifestivalen, minns att vi då bodde på artisthotellet mitt i stan, så vi åt frukost med Niklas Strömstedt, Linda Bengtzing och Luuk....

Anki sa...

Skönt att sonen kryade på sig. En händelserik hösthelg med mycket gott att äta och goda vänner att umgås med... härligt! Fantastiska bilder!

cissi sa...

Oj, vilken intensiv vecka! Skönt att sonen mår bättre och att helgen trots flygkrångel verkar ha varit väldigt trevlig!
Hoppas denna vecka blir något lugnare för dej!

Unknown sa...

Äventyrshelg! Tur att du har varvat det med mycket lyckade ting.
/kiki

Eva Trillian sa...

Full rulle :) i vanlig ordning! Alltid trevligt att få läsa om dina äventyr!